Konya’da polis memuruna bıçaklı saldırı: 7 kez sırtından bıçaklanan polisin durumu ağır

Konya'da ihbar üzerine olay yerine gelen polis memurlarından biri, bıçaklı saldırıya uğradı. 7 bıçak darbesi alan polis memurunun durumunun ciddi olduğu aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 15:08

Olay, saat 11.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi Bayramoğlu Sokak üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, sinir krizi geçirdiği bildirilen Emre K. (29) için sağlık ekibi talep edildi. Elinde bıçak olduğu bilinen şahsın kontrol altına alınması için adrese polis ekibi de talep edildi. Polislerin evin kapısında beklediği sırada kapının açılmasıyla şüpheli Emre K., elinde bıçakla koşarak çıkı ve polislere saldırarak polis memuru M.T.‘ti sırtından bıçakladı. Çok sayıda suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheli Emre K. vurularak etkisiz hale getirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan yaralı polis memurunun sağlık durumunun ciddi olduğu aktarıldı.

Olay anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde polis memurlarının kapıda beklediği sırada elinde bıçakla koşarak çıkan şahsın polislere saldırdığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yerlikaya, “Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir. 29 yaşındaki E. K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır. Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duydum. Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum” dedi.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “13 Ekim 2024 günü Selçuklu ilçesinde sinir krizi geçiren hasta ile ilgili ambulans görevlilerinin yardım talebi üzerine polis ekibimiz olay mahalline sevk edilmiş, şahsın kontrol altına alınması esnasında yaşanan arbede ve mukavemette ekipte görevli Polis Memurumuz Mustafa Topuz sırtından bıçaklanarak ağır yaralanmıştır. Şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yaralı vaziyette yakalanmış olup, şahsın çok sayıda suç kaydı olduğu anlaşılmıştır. Konu ile ilgili araştırma titizlikle yürütülmektedir. Yaşanan elim olayda yaralanan polis memurumuza acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.