KPSS DHBT soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı: Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı ne zaman açıklanacak?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı’nın tamamlanmasının ardından DHBT soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı. Binlerce aday DHBT sınavının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. İşte detaylar

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 13:56

Bugün binlerce aday ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı’na girerek kendisini test etti. Sınavın sona ermesiyle birlikte sınava katılım sağlayan adaylar soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayımlanmasını beklemeye başladı. ÖSYM, sınav bitiminin ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarının yalnızca yüzde 10’luk bir kısmını adayların erişimine açtığını duyurdu.

KPSS DHBT SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

2024 KPSS DHBT sınavına katılım sağlayan adaylar için önem arz eden bir konu olan, soru kitapçığı ve cevap anahtarına yönelik açıklama geldi. ÖSYM, resmi web sitesi üzerinden sınav sorularının yüzde 10’unu erişime açtı. 2024 KPSS DHBT soru kitapçığı ve cevap anahtarına erişmek için BURAYA TIKLAYIN.

2024 KPSS DHBT SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı’nın sona ermesiyle birlikte, sınava katılan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya koyuldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS DHBT sınav sonuçları 16 Ekim 2024 tarihinde yayınlanacak.

DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ (DHBT) SINAVI NEDİR?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınavı, Türkiye'de din hizmetleri alanında görev yapmak isteyen kişilerin bilgi ve yeterliliklerini ölçmek amacıyla yapılan bir sınavdır. Bu sınav, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer din hizmetleri alanında çalışmak isteyen adaylar için önemlidir.

DHBT, din hizmetleri alanında görev yapacak kişilerin dini bilgi seviyelerini, din anlayışlarını ve uygulama becerilerini değerlendirmek için düzenlenir. Sınav, adayların teolojik bilgi birikimlerini ve dini metinlere olan hakimiyetlerini ölçmeyi hedefler.

Din hizmetleri alanında çalışmak isteyen adayların, DHBT'ye katılabilmek için KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) oturumlarına başvurmuş olması ve bu sınavdan yeterli puanı alması gerekir.