KPSS ön lisans tercihleri ne zaman?

KPSS ön lisans sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, 2024 KPSS ön lisans tercihleri ne zaman? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 15:07

1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS ön lisans sınavının sonuçları bugün itibarıyla açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, sınavın değerlendirme sürecinin tamamlandığı ve sonuçların adayların erişimine sunulduğu belirtildi. Bununla birlikte tercihlerin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, 2024 KPSS ön lisans tercihleri ne zaman? Detaylar haberimizin devamında...

KPSS ön lisans tercihleri ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 1 Eylül 2024'te gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans sonuçlarını açıkladı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişim sağlayabilecek.

Sınava katılan adaylar, cevap kağıtlarının görüntülerine ve optik okuyucu tarafından yapılan değerlendirmeye ÖSYM’nin adresinden 10 gün süreyle ulaşabilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak, sınavda yaptıkları işaretlemeleri, optik okuyucunun okuduğu cevapları ve soruların doğru yanıtlarını görüntüleyebilecekler.

KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerin ne zaman yapılacağına dair herhangi bir açıklama yapıldı.