Levent Kuruoğlu: Gasp edilen alım gücümüzü iade etmeye davet ediyorum!

Memurların, emeklilerin ve nihayetinde tüm halkın göz göre göre fakirleştiğini kaydeden sendikacı Kuruoğlu, “Gasp edilen alım gücümüzü iade etmeye davet ediyorum” çağrısında bulundu  

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 16:06

Türkiye’nin önemli eğitimcileri arasında yer alan ve sendikal faaliyetleriyle tanınan Levent Kuruoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) hazırladığı enflasyon rakamlarına ilişkin eleştirel bir değerlendirmede bulundu.

Memurların, emeklilerin ve nihayetinde tüm halkın göz göre göre fakirleştiğini kaydeden Kuruoğlu, “Gasp edilen alım gücümüzü iade etmeye davet ediyorum” dedi.

VİCDAN ÖLÇÜLERİ VE AHLAKLA AÇIKLANABİLİR Mİ?

X platformu üzerinden yazılı bir açıklama yapan Kuruoğlu, şunları kaydetti:

“TÜİK'in sır gibi sakladığı, yargı kararına rağmen açıklamadığı enflasyon sepetine, uzman doktor muayene ücreti 33 lira 69 kuruş, haziran ayı ev kirası ise 5 bin 845 TL, 1 litre zeytinyağı ise 113,37 TL olarak girmiş. Tabii ki, bu rakamlar üzerinden memur, emekli ve diğer çalışanlara zam yapılıyor ve enflasyon farkı bu rakamlar üzerinden belirleniyor. Böylesine gayri ciddi bir enflasyon tespiti, akıl, vicdan ölçüleri ve ahlakla açıklanabilir mi? Bu manipülasyon açıkça memurun, emeklinin ve asgari ücretlinin cebinden çalmak değilse nedir? Bu ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı, açıkça manipüle edilmiş bu enflasyon rakamlarını esas alarak, ‘işler iyiye gidiyor’ diye açıklamalar yapabiliyor.”

TÜM HALKIMIZ GÖZ GÖRE GÖRE FAKİRLEŞTİ

Devamında ise Kuruoğlu, “Yıllardır, ülkemizin ekonomik gerçeklerine, çarşı ve pazara hiç de uygun olmayan bu uydurma enflasyon rakamları ile memurlar, emekliler ve nihayetinde tüm halkımız göz göre göre fakirleşti. Aklı başında tüm insanların ve uzmanların uyarıları hiç dikkate alınmadı. Halk her geçen gün, bile isteye, uydurma enflasyon rakamları ile soyuldu. Hür-Sen olarak, bu haksızlığa ve vicdansızlığa halkımız ve üyelerimiz adına baş kaldırıyor, iktidarı TÜİK'e çeki düzen vermeye ve cebimizden alınan, hatta gasp edilen alım gücümüzü iade etmeye davet ediyorum” çağrısında bulundu.