Malatya ve Elazığ'da deprem sonrası okullar tatil edildi

Malatya'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5.9'luk deprem sonrası Malatya ve Elazığ'da okullar tatil edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:38

Malatya’da hissedilen bir deprem meydana gelirken, sarsıntı Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ'da da hissedildi. AFAD'a göre, depremin büyüklüğü 5,9 olarak açıklandı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" ifadeleri kullanıldı. 

Okullar tatil edildi

Malatya Valisi Yavuz, "Saha taramalarımız başladı şuan için olumsuz bir durum yok. Tüm eğitim kurumlarımız tahliye edildi eğitime 1 gün ara verildi." açıklamasında bulundu. 

Aynı şekilde Elazığ'da da okullar tatil edildiği vali tarafından duyuruldu.

Deprem uzmanı açıklamalarda bulundu 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy depremle ilgili CNN Türk'e bilgiler verdi.

 Ersoy şöyle konuştu:

 "Bu deprem müstakil, başlı başına bir deprem. DAF ile Malatya fayı arasında Kale bölgesine yakın bir yerde meydana geldi. Bu bölgede artçıların dışında çok sayıda deprem oldu, kavşak noktasında olduğu için. Bu büyüklükte bir deprem hasarlı binalara ve köy evlerine zarar verebilir. Süre olarak da 20 saniyeye yakın bir süre hissedildi. Bu depremin artçıları olacaktır, büyüklüğü 5'e kadar çıkabilir. Dikkatli olmakta yarar var, bir süre dışarıda kalmakta yarar var"

Naci Görür: Endişe yok

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" ifadelerini kullandı.

Can kaybı yok

Sağlık Bakanlığı depremle ile ilgili şöyle paylaşım yaptı:

"Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir."