Manisa’da yangın: Uşak-İzmir tren seferleri durduruldu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde zirai alanda çıkan ve makilik alana sıçrayan yangına müdahale eden ekip sayısı 71’e çıkarılırken, yangın nedeniyle Uşak-Basmane (İzmir) tren seferi de tedbir amaçlı durduruldu

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 22:17

Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı İsmailbey Mahallesi'nde zirai alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak makilik alana sıçradı. Yangına müdahale eden ekip sayısı 71'e çıkarıldı. Yangının tehlikeli boyutlara ulaşması nedeniyle Uşak-Basmane (İzmir) tren seferleri tedbir amaçlı durduruldu.

Yangında ekip sayısı 71’e çıktı

Yangın, Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısıyla yakından takip ediliyor. GAMER'de (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) sürdürülen söndürme çalışmaları kapsamında 71 söndürme ekibi, 7 hava aracı, 8 iş makinesi, 1 elektrik teknik ekip, 5 sağlık ekibi ve 20 güvenlik ekibi görev yapıyor.

Acil durum ekipleri, İsmailbey Mahallesi ve Uşak’a bağlı Eşme ilçesi Narıncalı Mahallesi'nde de önlem alarak, bölgedeki elektrik akımını tedbir amaçlı kesti. Havanın kararmasıyla saat 20.00 itibariyle hava araçlarının çalışmaları durduruldu.

Yangının kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf edilirken, bölgedeki güvenlik ve sağlık ekipleri de olası tehlikelere karşı hazır bekliyor.