MasterChef’te akılalmaz kural ihlali

MasterChef Türkiye’de haftanın son oyununda potaya gidecek son kişinin belirlenmesi için yapılan yarışmada, akılalmaz bir kural ihlali yaşandı. Şefler gördükleri karşısında hayrete düştü.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 15:56

En çok izlenen yarışma programlarının başında gelen MasterChef Türkiye’de dün akşam akılalmaz bir kural ihlaline tanıklık edildi. Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya’nın sunumuyla gerçekleşen yemek yarışmasında, yarışmacılar kendilerinden istenen yemekleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Eleme potasına girecek son yarışmacıyı belirleyecekleri bölümde, yarışmacılardan biri akla gelmeyen bir kural ihlali yaptı. Rejinin dikkati üzerine kural ihlali yaptığı belirlenen yarışmacı, jürileri hayret ettirdi.

KAMERALARA YAKALANDI

MasterChef Türkiye’nin dün akşam yayınlanan son bölümünde eleme potasına gidecek son adayın belirlenmesi için haftanın son oyunu oynandı. Şef Hüseyin Kankaya'nın konuk olarak katıldığı bölümde yarışmacılar ‘deniz ürünleri sarma’ isimli yemeği yapmaya çalıştı. Erim isimli yarışmacı, jürileri hayrete düşüren bir kural ihlali yaptı. Yemek yapmak için verilen sürenin sona ermesiyle birlikte yarışmacıların yemeklerine herhangi bir müdahale yapmalarının yasak olduğu programda, Erim isimli yarışmacı sürenin sona ermesinin ardından ellerini çırpıyormuş gibi yaparak yemeğine uzaktan tuz atmaya çalıştı. Somer Sivrioğlu görüntüler karşısında, “Bugün ilk kez başımıza bir şey geldi. Benim şahsen bugüne kadar gördüğüm en yaratıcı ve akıllıca kural hatalarından birini gördük. Çok açık bir kural hatası var” ifadelerini kullanırken, Mehmet Yalçınkaya ise “Ben bu seviyede bir şey görmedim” sözleriyle şaşkınlığını ifade etti.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Erim’in yaptığı kural ihlali sonrası yemeği şefler tarafından değerlendirilmedi. Yarışmanın devamında eleme potasına giden son yarışmacı Ayşe olarak belirlendi. Bölümü seyreden izleyiciler, Erim’e sert eleştirilerde bulunarak, Erim’in yaptığı kural ihlali sonucu yarışmadan direkt elenmesi gerektiği görüşünü savundu.