Merve Özbey konser alanını terk etti: Sanatçının bu kararını akıl tutulması olarak gördüler!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlenen 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali'nde Merve Özbey sahnede güvenlik nedeniyle alandan ayrıldı. Binlerce kişi hayal kırıklığı yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 10:45

Çanakkale Karabiga Belediyesi tarafından düzenlenen 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali etkinlikleri çerçevesinde planlanan Merve Özbey konseri, 6 Temmuz Cumartesi akşamı Karabiga'da gerçekleştirilmesi gereken etkinlikler arasındaydı. Ancak sanatçı Merve Özbey, konsere dakikalar kala Karabiga'yı ani bir şekilde terk etti ve konser iptal edildi. Özbey, sahnede güvenlik gerekçesiyle ayrıldığını belirtti. Bu ani karar binlerce kişinin büyük hayal kırıklığı yaşamasına sebep oldu, çünkü etkinliği izlemeye gelenler uzun süredir bu konseri bekliyordu.

Başkan Ahmet Elbi: Belediyemizi suçladı ama...

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali kapsamında düzenlenmesi planlanan Merve Özbey konserinin iptal edildiği belirtildi. Başkan Elbi, şarkıcının sahneye çıkmayı reddederek güvenlik gerekçesiyle şehri terk etmesi üzerine konserin iptal edildiğini ifade etti. Sahne kurulumunun organizasyon firması tarafından yapıldığını vurgulayan Elbi, Merve Özbey'in sosyal medya üzerinden belediyeyi suçladığını ancak daha sonra hatasını kabul ederek paylaşımını sildiğini ve organizatör firmayı suçladığını belirtti.

Elbi: Halka büyük saygısızlık

Başkan Ahmet Elbi açıklamasında, sahnedeki güvenliğin belediye tarafından sağlandığını ve Karabiga'nın huzur ve güvenin simgesi bir şehir olduğunu vurgulayarak, Merve Özbey'in aldığı kararı akıl tutulması olarak nitelendirdi. Konser alanını dolduran ve saatlerce bekleyen halkın büyük bir haksızlık yaşadığını dile getiren Elbi, Karabigalı hemşehrileri ve şehre misafir olan herkes adına özür dilediğini ifade etti. Son olarak, yaşanan durumu vatandaşların vicdanına bıraktıklarını belirten başkan, halkın tepkilerine saygı duyduklarını sözlerine ekledi.

Karabiga Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, konunun yargıya taşınacağı bildirildi. Organizasyon firması ise gerekli bilirkişi raporunun kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Konserin iptal edilmesinin ardından, sahneye kurulan dev ekran üzerinden binlerce kişi Türkiye-Hollanda maçını izledi.