Migros, Türkiye'nin dev market zincirini satın aldı!

Migros, Türkiye'nin önde gelen perakende devlerinden biri olarak, son satın alma sürecini tamamladı. Geçtiğimiz yıl İzmir merkezli Hobi Parfümeri'yi satın alarak büyüme yolunda önemli adımlar atan Migros, Türkiye genelinde farklı şehirlerde bulunan 6 şubeli dev marketi bünyesine kattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 14:43

Migros, geçtiğimiz yılı satış ve kar rakamlarıyla rekor seviyede tamamlayarak başarılı bir yıl geçirdi. Şimdi ise yeni satın alma fırsatları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 2023'te İzmir merkezli üretim yapan ve şehir genelinde 26 şubesi bulunan Hobi Parfümeri'yi satın alan Migros, şimdi de İstanbul ve Konya'da toplam 6 şubesi bulunan büyük bir marketi satın almak için anlaşma sağladı.

DEV MARKET İÇİN ANLAŞMAYA VARDI

Gerçekgündem'in haberine göre Migros, Kent Gross'un satın alımı için anlaşmaya vardı. Rekabet Kurumu'na yapılan başvurunun geçtiğimiz aylarda onaylandığı belirtilirken, taraflar arasındaki satın alma sürecinin tamamlandığı öğrenildi.

2017 yılında faaliyete geçen Kent Gross marketler, kısa sürede büyüyerek sektördeki büyük oyuncuların dikkatini çekmişti. Migros'un özellikle yemek ve sanal market uygulamalarıyla e-ticarette önemli bir başarı elde ettiği bilinirken, fiziki mağazacılık alanında da satın alma işlemlerine devam etme kararı aldığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yıl elde edilen başarıyı sürdürme hedefiyle, Migros'un yeni satın alma işlemlerine odaklandığı görülüyor.

Migros, geçtiğimiz yıl meyve-sebze, et ve hızlı tüketim ürünleri de dahil olmak üzere bütün kategorilerde rekabetçi fiyat stratejisi izleyerek geniş bir müşteri kitlesine eriştiğini ve pazar payını artırdığını belirtiyor.

Online ve fiziki mağazalarını yaygınlaştıran Migros, geçen yıl günde ortalama bir mağaza açarak bir rekora imza attı.