Motosiklet kazası oranlarında düşüş yok: 8 ayda 74 bin 451 kaza!

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, 2024'ün ilk 8 ayında 74,451 motosiklet ve motorlu bisiklet kaza yaptı

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 08:51

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılının ilk sekiz ayında 74 bin 451 motosiklet ve motorlu bisikletin ölümlü veya yaralanmalı kazaya karıştığını açıkladı. Bu kazaların yüzde 65,9'unda sürücülerin kusurlu olduğuna dikkat çekildi. Yerlikaya, güvenli sürüş için motosiklet kullanıcılarını daha dikkatli olmaya ve kask ile koruyucu ekipman kullanmaya davet etti.

Bakan Yerlikaya'nın açıkladığı verilere göre, 19-26 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 2 milyon 686 bin 321 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 474 bin 317 araç ve sürücüye işlem yapıldı. Hız ihlalleri, muayene eksiklikleri, emniyet kemeri kullanmama gibi nedenlerle yapılan bu denetimlerde, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kazalardaki kusur oranının yüksekliği vurgulandı

Kask ve koruyucu ekipman kullanmayı ihmal etmeyelim

Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda 2024’ün ilk sekiz ayında 74 bin 451 motosiklet ve motorlu bisikletin ölümlü veya yaralanmalı kazaya karıştığını ve bu kazaların yüzde 65,9’unda motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kusurlu olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Motosiklet kullanırken dikkatli sürüşe dikkati çeken Bakan Yerlikaya, şunları söyledi:

“Motosikletlerin karıştıkları kazaların önlenmesi için trafik ekiplerimizin yanı sıra polis ve jandarma asayiş motosikletli timleri başta olmak üzere diğer birimlerimizce de denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam edecek. Motosiklet kullanırken lütfen daha dikkatli olalım, tüm trafik kurallarına harfiyen uyalım ve sürüş esnasında kask ve koruyucu ekipman kullanmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.” 

Trafik kazası nasıl önlenir?

Kesinlikle alkollü araç kullanmayınız

Aracınıza bindiğinizde emniyet kemerinizi mutlaka takınız.

Trafikte seyir halinde trafik uyarı levhalarına ve işaretçilere uyunuz.

Seyir halinde olduğunuz yolun hız limitlerini aşmayınız.

Gece yolculuğuna çıkmadan önce far ayarlarınızı kontrol ettiriniz.

Aracınızın bakım, onarım ve periyodik muayenelerini zamanında yaptırınız.

Trafikte araç takip mesafesine uyunuz.

Karşıdan karşıya geçerken yaya geçitlerini veya üst ve alt geçitleri kullanmaya özen gösteriniz.

Uykusuz araç kullanmayınız.