Nevzat Aydın kimdir? Nevzat Aydın’dan beklenmedik Milli Takım’a beklenmedik yorum

Milli takımın Avusturya zaferi sonrası iş insanı Nevzat Aydın'dan flaş bir eleştiri geldi. Eleştirilerin ardından büyük yankı uyandıran Nevzat Aydın’ın kim olduğu ise merak konusu oldu. Peki, Nevzat Aydın kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 15:07

2024 Avrupa Şampiyonası'nın son 16 turunda milli takımımız dün akşam Avusturya ile karşılaştı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte ülkede büyük bir sevinç yaşandı, ancak ünlü iş insanı Nevzat Aydın'dan dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Milli takımın performansını eleştiren Nevzat Aydın, “Hepimiz kurtlarımızı döktüysek, aslında ne kadar kötü bir futbol oynadığımızı ve bu skoru sadece futbol şansı ile izah edebileceğimizi konuşalım mı” " ifadelerini kullandı. Paylaşımı ile dikkat çeken Nevzat Aydın kimdir?

NEVZAT AYDIN KİMDİR?

8 Mart 1976 İstanbul doğumlu Nevzat Aydın, Türk girişimci, melek yatırımcı ve hayırsever bir kişi olarak bilinir. Türkiye'nin ilk ve en büyük online yemek sipariş platformu Yemeksepeti.com'un kurucu ortağı ve eski CEO'sudur.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Aydın, mezuniyet sonrası Boğaziçi mezunlarına özel ABD üniversiteleri bursu alarak San Francisco Üniversitesi'nde İşletme ve Ekonomi MBA programına başladı.

İlk girişimcilik projesini 21 yaşında hayata geçiren Aydın, bir arkadaşıyla birlikte 700 kişilik bir grubu en sevdiği grup olan U2'nun Yunanistan'ın Selanik şehrindeki konserine götürdü. Öğrencilik yıllarında çeşitli kurumsal şirketlerde staj yaptı ve bu deneyimlerin ardından kurumsal bir kariyer istemediğine karar verdi.

San Francisco Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi alırken, Silikon Vadisi'ndeki start-up atmosferini gözlemleme fırsatı buldu. Özellikle yemek siparişi modelleri ilgisini çekti ve Türkiye'deki restoranlar ve internet kullanıcılarına yönelik yeni bir model geliştirme kararı aldı. MBA'ini bitirmesine 6 ay kala eğitimini yarıda bırakarak İstanbul'a döndü ve Yemeksepeti'ni kurdu.

2015 yılında, Nevzat Aydın yönetimindeki Yemeksepeti.com, Türkiye internet tarihinin o güne kadarki en yüksek değerlemesi olan $589 milyon karşılığında dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero'ya satıldı. 2010-2012 yılları arasında Dragon's Den programında yatırımcı ve jüri olarak yer aldı. 2013 ve 2015 yıllarında Fortune dergisinin 40 Yaş Altı 40 Listesi'nde birinci seçildi ve 2017'de American Turkish Society Galası'nda Hayırseverlik Ödülü'ne layık görüldü. 2020 yılında, 178 ülkede faaliyet gösteren Küresel Girişimcilik Ağı'nın Türkiye'deki kolu olan GEN Türkiye'nin yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Nevzat Aydın, 2001 yılından beri yürüttüğü Yemeksepeti'nin CEO'luk görevinden 1 Kasım 2021 tarihinde ayrılmıştır.