Nurcan Arslan cinayeti davasında karar: İyi halden 25 yıla indirildi

Kız arkadaşı Nurcan Arslan'ı öldüren Abdullah Melih Barış ilk önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  Yargıtay tarafından bozulan kararda mahkeme Barış’a 25 yıl hapis cezası verdi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 21:41

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Duruşmada, maktulün ailesi ve taraf avukatları hazır bulunurken tutuklu sanık Abdullah Melih Barış, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı.

Maktulün kardeşi Gülcan Arslan, sanığa verilebilecek en ağır cezanın verilmesini istediğini, ailesinin yıprandığını ve çok acı çektiklerini belirtirken sanık Barış, olayın cinnet anında gerçekleştiğini ileri sürdü. Barış, cezaevinde geçirdiği 9 yıl göz önünde bulundurularak tahliye talep etti.

Ceza müebbetten 25 yıla indi

Mahkeme, sanığın cezasını iyi halden 25 yıla indirirken kararı duyan aile üyeleri sinir krizi geçirdi. Kardeş Gülcan Arslan duvarlara vurarak, "Ben şimdi mezarına gidip Nurcan'a ne söyleyeceğim” diye konuştu.

Duruşma sonrasında açıklama yapan müşteki avukatı Sezin Uçar, yargıtayın 'tasarlayarak öldürme' kararını bozduğunu söyleyerek, “Bugün Yargıtay Ceza Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu kararla karşı karşıyayız. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi sadece 'kasten öldürme' suçundan ceza verdi” ifadelerini kullandı

Öldürmek için silahla yanına gitmişti

Halkalı'da 30 Ocak 2016'da silahla öldürülen Nurcan Arslan'ın için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Abdullah Melih Barış'ın haber merkezini arayarak bir kadını silahla yaraladığını söylediği ve teslim olduğu anlatılmıştı.

Yine iddianamede sanık Barış'ın gönül ilişkisi olan ve kendisinden ayrılmak isteyen Nurcan Aslan’ı ikna edemediği için öldürmeyi planladığı ve silahı bu nedenle yanına aldığı kanaatinin oluştuğuna yer verilmişti. Sanığın maktule ateş ettiğini kabul ettiği belirtilen iddianamede sanık Abdullah Melih Barış'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Ağırlaştırılmış müebbet iyi halden müebbete çevrildi

12 Nisan 2018'de Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan kararda sanık Abdullah Melih Barış "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış ve duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak, ceza müebbet hapse çevrilmişti. Ayrıca sanığa "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 1 yıl 8 ay hapis ve 1000 lira adli para cezası verilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından davanın temyiz incelemesi yapıldı. Sanığın "kasten öldürme" suçundan cezalandırılması gerektiği gözetilmediği, yanılgılı ve yetersiz gerekçeyle hüküm kurulduğu gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozulmuştu.