Oba Makarna fabrikasındaki patlamada önemli gelişme: Fabrika müdürü tutuklandı

Sakarya'da bulunan Oba Makarna fabrikasında 1 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin önemli gelişme yaşandı. Fabrika müdürü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 09:37

Meydana gelen patlamanın ardından gözaltına alınan fabrika sahibi 2 kişi ile 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, şahsın adliyeden çıkarıldığı esnada şemsiye ve cep telefonu ışıkları açan yakınları gazetecilerin görüntü almasına engel oldu.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde yer alan Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Patlama sonucu meydana gelen yangın, ekiplerin uzun uğraşları neticesinde kontrol altına alınmıştı. İtfaiye ekipleri tarafından devam eden soğutma çalışmaları esnasında fabrika içerisinde cansız bedeni bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay, Akyazı ilçesinde defnedilmişti.

FABRİKA MÜDÜRÜNE TUTUKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada fabrikada meydana gelen patlamayı araştırmak için 2 müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı. Patlamanın sebebini bulmak için ekiplerin çalışmaları sürüyor. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerin de bulunduğu 7 şüpheli dün Hendek Adliyesi'ne ifadeye çağrılmış, gece saatlerinde savcılıkta ifadeleri tamamlanan 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. 1 kişi ise alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Bugün öğlen saatlerinde sağlık kontrollerinden geçirilen 6 şüpheli Hendek Adalet Sarayı'na getirildi. Gece geç saatlere kadar süren hakimlik sorgusunun ardından fabrika müdürü V.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FABRİKA SAHİPLERİ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Fabrika sahipleri, 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Patlamanın sebebi araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ ALINMASINI ENGELLEDİLER

Şahsın Hendek Adalet Sarayı'ndan çıkarıldığı sırada yakınları şemsiye ve cep telefonu ışıkları açarak gazetecilerin görüntü almasını engelledi.