Öğretmenlerin mazerete bağlı atama sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık ve diğer mazeretlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği atama sonuçlarını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 20:48

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik durumuna bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği atama sonuçlarını açıkladı. Yapılan duyuruda, öğretmenlerin tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne göre büyük çoğunluğun yer değişikliklerinin tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, başvuruda bulunan öğretmenlerin çoğunun yer değişikliklerinin gerçekleştirildiği ifade edilirken, tercihlerine uygun yer değiştiremeyenler için yeni bir çalışma planı yapılacağı duyuruldu. Aile birliği ve diğer mazeretler nedeniyle yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin taleplerinin, eğitim kurumlarının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak karşılanacağı bildirildi.

Yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerle birebir görüşmeler yapılacak ve talepler, ihtiyaçlara göre değerlendirilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim hizmetlerinin aksamasını önlemek ve öğretmenlerin mağduriyetini en aza indirmek amacıyla süreci dikkatle yürütmektedir.