Okullardaki temizlik sorununa Mahir Polat’tan sert tepki

Okullardaki temizlik sorununa ve yetersizliklere dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, eğitimdeki yetersizlikleri sert bir şekilde eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 10:14

Bu yıl yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber okullarda temizlik sorunları meydana geldi. Okullardaki temizlik personeli yetersizliği nedeniyle okul idareleri, velilerden dönüşümlü olarak okulu ve sınıfları temizlemesini talep ediyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, okullarda temizlik personeli için bütçe ayırılmamasına sert tepki gösterdi. Polat yaptığı paylaşımda, “Okullarda hizmetli için bütçe yok, 1 öğün yemek için bütçe yok, taşımalı eğitime bütçe yok! Kimlere bütçe var tabi ki köprü ve otoyol işleten müteahhitlere. Tasarruf vatandaşa, hizmet; milletten alıp yandaşa” dedi.

TASARRUF VATANDAŞA, HİZMET: MİLLETTEN ALIP YANDAŞA

Hükümet tarafından, okullarda temizlik için yeterli bütçenin olmamasına tepki gösteren Polat, “Okullarda hizmetli için bütçe yok, 1 öğün yemek için bütçe yok, taşımalı eğitime bütçe yok! Kimlere bütçe var tabi ki köprü ve otoyol işleten müteahhitlere. Sadece Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı köprü ve otoyollardan geçmeyen araç için 2022 yılında 36 Milyar TL olan garanti ödemeleri 2023 yılında yüzde 57 artarak 56 Milyar 824 Milyon TL olarak gerçekleşti. 2024 yılının ilk 6 ayında ise 36 Milyar TL ödendi. (Bunun içinde Şehir Hastaneleri, Avrasya Tüneli, Havaalanları, Demiryolu garantileri YOK) tasarruf vatandaşa, hizmet; milletten alıp yandaşa” ifadelerine yer verdi.