Ordu'da sağanak yağış kabusu: 10 işyeri sular altında

Ordu'nun Fatsa ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar, Kurtuluş Mahallesi'nde büyük hasara yol açtı. Gece boyunca şiddetini arttıran ve sabaha kadar devam eden yağışlar, Fatsa Büyük Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 10 işyerini sular altında bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:28

Gece boyunca devam eden sağanak yağış, ilçe genelinde su baskınlarına neden oldu. Fatsa'nın Kurtuluş Mahallesi'nde ev ve işyerleri sular altında kalırken, sanayi sitesindeki esnaflar kendi imkanlarıyla temizlik çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri de iş makineleriyle sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarına destek verdi.

HER YAĞMURDA AYNI SORUNU YAŞIYORUZ

Sanayi esnafından Cüneyt İnç, yaşanan duruma tepki göstererek, "Sağanak sonrası yukarıdan gelen su bizim işyerlerimize bastı. Her seferinde söylüyoruz, önüne bir kanal yapılabilir, maliyeti de düşük olan bir şey. Bu durum bizleri sürekli sıkıntıya sokuyor. İşyerimizde zarar var ama önemli olan bu değil, biz perişan oluyoruz" dedi.

ÖNLEM ALINMAZSA AYNI DURUMU YAŞAYACAĞIZ

Bir diğer esnaf Zeki Kuru ise, "Derenin dolmasıyla bunu her seferinde yaşıyoruz. Bununla alakalı önlem alınması gerekiyor, işyerimiz batmış durumda. Tedbir alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Erkan Akkaya da, "Su hızlı bir şekilde bastı ve işyerimizin içerisine girdi. Kendimiz müdahale ettik ama bizden daha sıkıntılı olanlar var" diye konuştu.

Fatsa'da yaşanan bu olay, su baskınlarına karşı acil önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, yetkililerden kalıcı çözümler bekliyor.