Özel sektör öğretmenleri hak arayışında: Taban maaş hemen!

Özel sektör öğretmenleri, ‘asgari düzene son verilmesi’ ve taban maaş düzenlemesinin geri gelmesi için çalıştıkları iş yerlerinde imza toplamaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 16:33

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, “Asgari düzene son. Taban Maaş Hemen’ başlıklı bir açıklama yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenen sendika, “MEB, ailesini geçindiremeyen, zorluk çeken, inşaatlarda çalışmak zorunda kalan, iş cinayetlerinde kaybettiğimiz ve ne yazık ki intiharı tercih eden öğretmenlere odaklansın!” mesajını verdi.

AİLESİNİ GEÇİNDİREMEYEN, ZORLUK ÇEKEN…

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Öğretmenler çalıştıkları iş yerlerinde imza toplamaya başladı. İmza kampanyasına yoğun bir ilgi var. Sorunu derinden yaşayanların görüşüne sendikayı arkada bırakarak ulaşmaya çalışan MEB‘e bir kez daha hatırlatalım. Öğretmenin aklı, duygusu, yüreğidir sendika. En sahici duygular büyük bir güven ile sendikaya açılır, sendika ile paylaşılır. Patronlarla görüşmeyin diye bir düşüncemiz yok. Elbette görüşün. Fakat gerçekçi olmakta fayda var! Herkesi ikna etmek mümkün mü? ‘Bir öğretmeni çalışmanın koşulları budur!’ demek mesleğe yönelik saygının karşılığıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, taban ücret veremeyecek özel öğretim kurumları ile ilgili duyduğu hassasiyete değil ailesini geçindiremeyen, zorluk çeken, inşaatlarda çalışmak zorunda kalan, iş cinayetlerinde kaybettiğimiz ve ne yazık ki intiharı tercih eden öğretmenlere odaklansın!”