Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 14:27

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen sızma girişimi esnasında Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın şehit olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yayımlamış olduğu mesajda, Abakay'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Türk milletine başsağlığı ve sabır dilerken, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Abakay'ın Muş'taki evine Türk bayrağı asıldı.

Merkeze bağlı Sungu beldesinde yer alan babaevine gelen askeri yetkililer, şehit ailesine 23 yaşındaki oğullarının şehadet haberini iletti.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Abakay’ın babaevine de Türk bayrağı asıldı.

Aile fertleri gözyaşlarına hakim olamazken, jandarma personeli ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yetkililer acılı aileyi teselli etti.

Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırtay ve İl Müftüsü İbrahim Halil Demir de, aile yakınlarıyla görüşerek başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin naaşı, yarın öğle namazı vaktinde beldedeki Merkez Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ’TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kurtulmuş, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, "Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Maşallah Abakay'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." açıklamalarında bulundu.