Polis katilinin adliyedeki sözü gündem oldu!

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin adliye koridorundaki sözü gündem oldu

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 14:05

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal Anadolu Adalet Sarayına getirildi. Adliye koridorlarında 'bana saldırdılar' ve 'ben öldürmedim' diye bağıran katile vatandaşlar linç girişiminde bulundu.

26 suç kaydı bulunan, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan ve polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin adliye koridorlarında 'Ben serbestim' diye bağırması dikkat çekti. 

Siyah çöp poşeti

Şüpheli Yunus Emre Geçti, Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği aracıyla ve üstünde siyah çöp poşeti giydirilmiş şekilde İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi. 

Geçti, adliye koridorlarında, "Nereye götürüyorsunuz, serbestim" diye bağırdı. Anadolu Ajansı abonelerine videonun ilgili bölümünü sessiz şekilde servis etti. 

Yunus Emre Geçti, bir muhabirin "Gencecik bir polis memurunu şehit ettin, pişman mısın?" sorusuna da "Öyle bir şey yok bana saldırdılar" yanıtını verdi.

Polis katilinin annesi konuştu: Polisimiz ölene kadar ben ölseydim

Polis katilinin annesi Pınar Geçti şu şekilde konuştu:

 "Anne baba çocuğunun o halde olmasını ister mi? Bak ben de yaralıyım. Bir kız çocuğum var. Onun peşindeyim. Allah rahmet eylesin. Benim canım yandı. Gerçekten polisimiz ölene kadar ben ölseydim. O silahı ben yeseydim. Ben kurşunlara gelseydim keşke. Ama şunu söyleyeyim. Yapacak bir şeyim varsa gelsinler. X'lerde, sosyal medyalarda, 'yok nasıl bir anne, nasıl bir babasınız'. Allah'ınızı seviyorsanız, devletime sesleniyorum, ben çocuğumun bu kadar kötü olmasını ister miyim? Ben bir anneyim, bir babayım. Yaralandım. Bunu gidin, söyleyin herkese. 26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? Niye devlet bunu götürmedi? Niye düne kadar elini kolunu salladı. O kadar ben devlete yalvardım. O kadar karakollara gittim. O kadar her şeyi söyledim. Bu çocuk madde bağımlısı, bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunların hepsini söyledim ben. Yine ben çocuğumun yerini söyledim. buldurdum. Ama lakin hiçbir anne baba istemez. Çocuğunu kalkıp da polisimizi şehit edecek kadar bir anne baba, cani miyim ben? Ben gerçekten çok üzgünüm"