Polis Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti: Onların polis olduğunu görmedim

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı vurarak şehit eden Yunus Emre Geçti’nin ifadesine ulaşıldı. Geçti ifadesinde, “Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 17:15

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği’ne bağlı ekipler, geçtiğimiz günlerde "motosiklet hırsızlığı" suçundan aranan şüphelinin yakalanması hakkında çalışma gerçekleştirmişti. Ihlamurkuyu Mahallesi’nde 26 suç kaydına sahip şüpheli Yunus Emre Geçti’yi (19) yakalama çalışmalarında çıkan arbedede şüpheli Geçti, polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. O sırada şüpheliye karşılık veren polis memuru Şeyda Yılmaz ise, ağır yaralandı. Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. “kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanan Yunus Emre Geçti cezaevine gönderildi.

Bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar

Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren şüpheli Yunus Emre Geçti, “Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim. Eve doğru normal minibüs ile gittim. Eski vergi dairesi üzerinde hasımlarıma denk geldim. Bana saldırdılar. Enes Polat, Eray Polat. Ahmet Polat. Azat Polat’dı. Bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar. Beni gasp ettiler” şeklinde konuştu.

Suçlamayı kabul etmiyorum

Şüpheli Geçti, “Elanur isimli kızla çıkıyorum. Bu şahısların kız kardeşidir. O esnada oraya sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin vuruldum diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı oradan silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım evime doğru yürüdüm. Sonra beni bekçiler gördü. Onlara teslim oldum. Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım. Yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin" ifadelerini kullandı.