Rektör Prof. Dr. Budak ve  Dr. Kasapoğlun'da, EÜ kampüsündeki yurtlara inceleme

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Yaşar Kırkpınar, Ege Üniversitesi kampüsündeki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarında incelemelerde bulundu. Yurtların genel durumu hakkında yetkililerden bilgi alarak, inşası devam eden blokları da gezdiler

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:06

İzmir'deki yurt kapasitesinin artışına dikkat çeken Dr. Mehmet Kasapoğlu, "2018 yılında İzmir'deki yurt kapasitemiz yaklaşık 16 bindi, 2023 yılında ise bu rakam 36 bin 173'e yükseldi. 2024 yılında ise 45 bin 453 olmasını bekliyoruz. Bu artış gerçekten gurur verici. Bu yıl İzmir'de yurtlarımıza 6 bin 729'u kız, 5 bin 220'si erkek olmak üzere toplam 15 bin 315 öğrenci başvurdu. Şu anda erkek öğrenciler arasında yurt sırası bekleyen kimse kalmadı; başvuran tüm erkek öğrenciler yerleştirildi. Kız öğrencilerden ise az sayıda yedek bekleyen var. Onlar da yeni yurtlarımızın açılması ve yapılacak yerleşim planlarıyla kısa sürede yurtlarına kavuşacaklar" dedi.

Ege Üniversitesinde yapımı süren yurtlarla ilgili bilgi veren Kasapoğlu, "Mevcut yurt kapasitemizi 6 bin iken, inşaatı devam eden projelerle bu sayıyı 8 bin artırarak 14 bine çıkarıyoruz. Şehir dışında okuyan veya okuyacak olan ailelerin içi rahat olsun. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sunduğu, Türkiye'nin en güvenli öğrenci barınma sistemine sahip yurtlarımız, her zaman gençlerimizin yanındadır" şeklinde konuştu.

Amacımız, öğrencilerimizi en iyi şekilde karşılamak

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu himayesinde, üniversitemiz kampüsünde yer alan 14 bin kişilik öğrenci yurdunu, önceki dönemin Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu, Sayın Mahmut Atilla Kaya ve Sayın Yaşar Kırkpınar ile birlikte inceledik. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde, büyük bir özlemle beklediğimiz öğrencilerimizi en iyi şekilde karşılamak amacıyla, yurt yerleşkesindeki fiziki altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarını titizlikle ele aldık. Öğrenci odaklı yönetim anlayışımızla barınma sorununu çözmeye yönelik yoğun çabalarımız sonucunda kazandırdığımız bu 14 bin kişilik yurdun tamamlanmasında destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.