Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması

Türkiye'yi sarsan yenidoğan çetesine ilişkin Sağlık Bakanı Memişoğlu açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:56

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Memişoğlu, "Bu süreç 2023 Mayıs ayındaki ihbarla başladı. Hastaneler ve ilgili birimler kapatıldı. Savcılık ve adli süreç devam etmektedir." dedi. Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki "yenidoğan çetesine" ilişkin yürütülen soruşturma hakkında, "Olay, Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

HASTANELERE CEZA VERİLDİ

Sağlık Bakanı Memişoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yanlış uygulamalarla mücadeleye devam edeceğiz. Canice ve kabul edilemez. Devlet olarak peşinde olduk. Her türlü cezayı ve önlemi almaktayız. Bunu dezonferme edip yanlış algı oluşturmak isteyenler de bilmeyebilir. Mayıs 2023'te yapılan ihbarla başlayan süreç. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısıyla başlayan ve çeşitli dinlemeler ve ispatıyla birlikte suçlular veya suç isnat edilenler tutuklandı. Hastanelere cezalar ve kapatma cezaları uygulandı.

Bu süreçte hem gereği hem cezalandırılması için gereğini yapmaktayız. 2023 Mayıs ayından itibaren bütün devlet ve ilgili kuruluşların illegaliteyi engellemek için gece gündüz çalıştığımız süreçtir. İnsanlıktan nasibini almamış insanlarla, gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının bir tutulmamasını istirham ediyorum.

Türkiye'nin değerlerine, uygulamalarına saldırı şeklinde yapılan genelleyerek yapılan şeylere itibar edilmemeli. Biz sağlık çalışanları olarak elimizden gelemiyoruz, daha çok çalışacağız. Gereği yapılıyor."