Sakarya'da maymun çiçeği şüphesi: Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi

Sakarya'daki Senegal uyruklu hastanın maymun çiçeği olduğu iddiaları yalanlandı. İl Sağlık Müdürlüğü, hastanın SLE (kelebek hastalığı) tedavisi gördüğünü açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 23:15

Sakarya'da, bazı medya organlarında yayımlanan "maymun çiçeği şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı" haberlerinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Müdürlüğün duyurusuna göre, karantinaya alınan Senegal uyruklu hastanın maymun çiçeği hastalığına yakalanmadığı belirlendi.

SLE Hastalığı Tespit Edildi

Açıklamada, tedavi altına alınan hastanın öyküsünde iki yıldır devam eden Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) hastalığının bulunduğu ve bu hastalığın halk arasında "kelebek hastalığı" olarak bilindiği ifade edildi. Hastanın mevcut belirtilerinin maymun çiçeği (mpox) hastalığıyla uyumlu olmadığı vurgulandı. SLE tedavisi devam eden hastanın, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından değerlendirildiği belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duydu. Haberin, hastanın gerçek sağlık durumunu yansıtmadığını ve yanlış anlaşılmalara yol açtığını belirtti.