Şeyda Yılmaz'ın eşi saldırıyı telsizden öğrenmiş

İstanbul Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın eşi Semih Yılmaz, saldırıyı telsiz anonsuyla öğrendi

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 12:37

İstanbul Ümraniye'de meydana gelen silahlı saldırıda şehit düşen 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ın eşi Semih Yılmaz, saldırıyı telsiz anonsuyla öğrendiğini belirtti.

Semih Yılmaz, olay gününde kendisinin de görevde olduğunu ve eşinin aynı vardiyada çalıştığını ifade etti. Akşam saatlerinde telsizden gelen "Dudullu Polis Merkezi'ndeki polis yaralandı" anonsuyla büyük bir endişe yaşadığını ve eşini aradığında ulaşamadığını belirtti. Yılmaz, "Yolda giderken silah arkadaşım, 'Kardeşim vurulanlardan birisi de senin eşinmiş' dedi. O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ne yapacağımı bilemedim" dedi.

Şehit olmak istediğini eşine söylemiş

Hastaneye geçtiklerinde, diğer silah arkadaşlarının ve yöneticilerin yanında olduğunu söyleyen Semih Yılmaz, eşinin şehit olmayı çok istediğini ve bu konuyu aralarındaki konuşmalarda birkaç kez gündeme getirdiğini ifade etti. Yılmaz, "O şehit olmayı çok istiyordu. Biz aramızda 'Önce ben olayım, sonra sen olursun' diye konuşmuştuk" şeklinde duygularını dile getirdi.

Başka Şeydalar şehit olmasın

Zanlı Yunus Emre Geçti hakkında devletin gerekli önlemleri alacağına inandığını belirten Yılmaz, "Tüm ülke olduğu gibi ben de çok sinirliyim. Devletimizin gereğini yapacağına inanıyorum. Başka Şeyda'lar şehit olmasın, başka ailelerin canı yanmasın. Devletimizden bunu diliyorum. Suç makinelerine karşı daha dikkatli olunmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Sivas'taki babaevine taziye ziyaretleri devam ederken, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, yardımcısı Osman Çakmak, takım kaptanları Uğur Çiftçi ve Ziya Erdal ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, aileye başsağlığı ziyaretinde bulundular. Ayrıca, TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Poyraz ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül de taziye ziyaretinde bulunarak şehidin babası Mehmet Yağlı'ya başsağlığı dilediler.