Sokak düğünü yasak olan iller

Bazı illerin valilikleri tarafından sokakta yapılan düğün törenleri yasaklandı. İşte sokak düğünü yasak olan iller...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 15:36

İçişleri Bakanlığı tarafından sokaklarda yapılan düğün, sünnet düğünü, nişan ve kına gibi özel etkinliklere yasak getirildi. İşte sokak düğünü yasak olan iller...

SOKAK DÜĞÜNÜ YASAK OLAN İLLER 1 - MANİSA

Manisa Valiliği tarafından sokak düğünü yasaklandı. Fakat bu yasaktan kırsal kesimler etkilenmeyecek. Söz konusu karar şehir merkezlerini kapsamaktadır. Bu yasak çerçevesinde zabıta ekipleri kontrol amaçlı sık sık bölgede olacak.

2 - GAZİANTEP

Gaziantep'te güvenlik risklerini azaltmak amacıyla düğün, nişan ve kına gecelerinin artık sokak aralarında yapılmasını yasakladı. Yeni düzenlemeye göre, bu tür etkinlikler sadece kapalı mekanlarda gerçekleştirilebilecek. Etkinlik düzenleyecek kişilerin önceden güvenlik güçlerine bilgi vermesi zorunlu hale getirilirken, kurala uymayanlara Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, kapalı mekanlarda düzenlenecek organizasyonlarda, olası terör tehditlerine karşı polis ve jandarma tarafından güvenlik önlemleri alınacağı bildirildi.

SOKAK DÜĞÜNÜ YAPMAK İÇİN NEREDEN İZİN ALINIR?

Sokak düğünü düzenlemek isteyen kişiler, düğün yapılacak yerin bilgileri, tarihi ve saati gibi detayları içeren bir dilekçeyle en az bir hafta önceden polis ya da jandarma karakoluna başvurmak zorundadır.