Sosyal medyadan topladıkları bağışları DEAŞ ve El-Kaide'ye gönderdiler

Sosyal medya üzerinden toplanan bağışları, DEAŞ ve El-Kaide’ye aktaran 5 şüpheli İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 12:36

Terör örgütü DEAŞ ve El-Kaide adına faaliyet yürüterek, sosyal medya üzerinden toplanan yardımları  üyelerinin eş ve çocuklarının da bulunduğu Suriye'deki kamplara aktardığı tespit edilen 5 şüpheli yakalandı.

İhtiyaç sahipleri adına topladılar, teröre gönderdiler

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve finans kaynaklarının tespitine yönelik çalışmalar kapsamında terör örgütleriyle bağlantılı sosyal medya hesapları incelendi. İncelemeler sonucu Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını bahane ederek kış aylarında soba ve yakacak yardımı, Kurban Bayramı'nda küçükbaş hayvan kesimi yardımı ile "kamplarda kalan ailelere destek gibi ilanlar verildiği belirlendi.

Ekipler incelemeler sonucunda yardım topalyan hesapların yardımları Suriye'deki PKK/YPG silahlı terör örgütünün kontrolünde olan Hol kampında kalan eş ve çocuklarının da aralarında bulunduğu örgüt üyelerine para aktarılması amacıyla topladıları tespit edildi. Yardımların dolar ve kripto para olarak da talep edildiği ortaya çıktı. Sosyal medyadaki yardım ilanları üzerinden toplanan bağışlarla terör örgütüne finansal destek sağladığı tespit edildi

Şüphelilerden 2'si tutuklandı

Çalışmaların tamamlanmasının ardından kimlikleri belirlenen 5 şüpheli düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınırken adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan 5 şüphelinen 2 tutuklanırken biri hakkında konutu terk etmeme şeklinde olmak üzere 3 şüpheliye ilişkin adli kontrol tedbiri alındı.