Şüpheli kadın ölümleri artıyor: Failler cezalandırılsın!

Semiha, Rümeysa, Pelin, Selen, Ayfer… Yaşamlarını kaybeden kadınların ölümünün şüpheli olduğu kaydedilirken, failler için etkin bir soruşturmanın yapılması talep edildi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 14:49

Kadın cinayetlerinin şüphede bırakılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, geçtiğimiz ay şüpheli olarak değerlendirilen kadın ölümlerine dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının üzerinden 13 yıl geçti. Kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerle mücadelede en önemli uluslararası çözümlerden biriydi. Adalet Bakanı ‘Kadına yönelik şiddet sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu’ demişken uluslararası çözümlerin, İstanbul Sözleşmesi’nin hem yerel hem de uluslararası bağlamda ne denli önemli olduğunu anlayamıyorlar” mesajı verildi.

ETKİN SORUŞTURMA YAPILSIN

Devamında, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alındığından bu yana kadın cinayetleri ve şüpheli ölümler katlanarak arttı. Birçok kadın cinayeti gizli kalmaya, kaza süsü verilmeye devam ediyor. Yalova’da Semiha Sözer uçurumdan düşerek ölmüştü. Başlarda kazayla düştüğü söylenen Semiha’nın evli olduğu erkek tarafından uçurumdan itildiği ortaya çıktı. Gölcük’te Rümeysa Meriç Özcan’ın trafik kazasında öldüğü düşünülüyordu. Ancak birlikte olduğu erkek tarafından iple boğularak öldürüldüğü ve sonrasında trafik kazası süsü verildiği öğrenildi.  İstanbul’da Pelin Köksal ve Selen Bilgin aynı doktor tarafından ilaç enjekte edilerek öldürüldüğünden şüpheleniliyor. Ancak şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ankara’da Ayfer Koçak, akrabası tarafından kendi evinde boğularak öldürüldü. Fail daha sonra cinayete kaza süsü vermek için Ayfer’in eline bir sigara koyup evi yakmaya çalıştı. Fail şu an tutuklu olarak yargılanıyor. Şüpheli ölümlerin aydınlatılması için etkin soruşturma yapılsın. Failler cezalandırılsın” çağrısı yapıldı.