Telegram ve Discord’da uygunsuz paylaşımlar yapan 2 çocuk, psikolog eşliğinde ifade verecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord uygulamalarında uygunsuz paylaşım yapan 2 çocuğun, psikolog eşliğinde cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınacağını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 08:48

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, Discord isimli sosyal medya platformunda suç unsuru içerikli videolar düzenlediği tespit edilen B.T. isimli çocuk ile Telegram isimli uygulamada yer alan "Hz Ebu Cehil" isimli grupta "çocuk müstehcenliği, polise ve şehitlere hakaret, dini değerleri aşağılayıcı" paylaşımlar yapan A.D.C. isimli çocuğun İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından muhafaza altına alındığını duyurdu.

B.T. ve A.D.C'nin ifadelerinin cumhuriyet savcısı tarafından, psikolog eşliğinde alınacağını açıklayan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız. Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz."