Timur Cihantimur’un cezaevi fotoğrafı yayınlandı: Ot yoldurup tuvalet temizletmişler

Gazeteci Emrullah Erdinç, ABD'de tutuklanan ve mahkemeye çıkarılan Timur Cihantimur'un cezaevi fotoğrafını yayımladı. Öte yandan Cihantimur’un kaldığı ıslahevinde kendisine ot yoldurulup, tuvalet temizletildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 12:18

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine neden olan ve ardından annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, ABD'de tutuklanarak hakim karşısına çıkarıldı. İlk duruşmanın ardından dava, 20 Haziran’da görülmek üzere ertelendi.

Davayı ABD'den takip eden Gazeteci Emrullah Erdinç, Timur Cihantimur'un cezaevinde çekilmiş yeni fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta, Timur Cihantimur'un kimlik bilgileri ve "federal suç" ifadesi yer aldı.

HÜKÜM KISMI BOŞ BIRAKILMIŞ

Gazeteci Erdinç’in sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda "Timur Cihantimur’un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu ıslah evindeki dosyasında yazan bilgilere göre Cihantimur 14 Haziran 2024 getirildiği belirtiliyor. Yargılanması devam ettiği için hüküm kısmı boş bırakılmış durumda. Dosyada yaşının 16 olarak belirtilmesi nedeni 28 Haziran’da 17’sinde gün alacak olması. Yani bir hafta sonra Timur Cihantimur’un doğum günü . Yine dosyadaki bilgiye göre 'Federal Suç' ibaresi yer alıyor." şeklinde kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Öte yandan Timur Cihantimur’un reşit olmayan kişilerin kaldığı ıslahevinde ot yolduğu, tuvalet ve yer temizlediği iddia edildi. Cihantimur’un avukatlarının ‘kötü şartlarda tutulduğu’ gerekçesi ile tahliyesini talep edecekleri öne sürüldü.