Türkiye’nin en yaşlı insanı Arzu nine, 117 yaşında yaşamını yitirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan hayranlığı ile bilinen, Türkiye’nin en yaşlı insanı Arzu Sınıroğlu, 117 yaşında Kırıkkale’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 15:45

Kırıkkale’nin Delice ilçesine bağlı Elmalı köyünde yaşayan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, sağlıklı yaşam tarzı ve mutluluğa odaklı bir yaşam sürmesiyle biliniyordu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi ve desteğiyle tanınan Arzu nine, bu bağlılığıyla biliniyordu.

6 çocuk annesi olan Arzu nine, doğal beslenme ve huzurlu yaşamıyla dikkat çekmiş olup, uzun ömrünü bu yaşam tarzına borçlu olduğunu söylemişti. 2020 yılında COVID-19’a yakalandığı halde virüsü yenerek hastaneden taburcu olan Sınıroğlu, son yıllarında yaşlılığa bağlı sağlık sorunları yaşıyordu.

Sınıroğlu, 2024 yerel seçimlerinde de sandık başına giderek oy kullanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisini her fırsatta ifade etmişti. Doğayla iç içe geçen yaşamında doğal ürünlerle beslenerek sağlıklı kalmayı sürdüren Arzu nine, yaşam boyu neşe ve mutluluğu elden bırakmadı. Evinde rahatsızlanmasının üzerine hastaneye kaldırılan Arzu Sınıroğlu, 117 yaşında tedavi gördüğü Yüksek İhtisas Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Cenazesi ise doğduğu köy olan Elmalı’da defnedildi.