Türkiye'nin perakende lojistik devi 'Getir' satıldı

Türkiye'nin perakende devi Getir resmen satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 15:33

Getir, hızlı market teslimat sektöründe önemli bir oyuncu olarak haziran ayında kamuoyuna yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu duyurmuştu. Bu kapsamda yapılan başvuru üzerine Rekabet Kurumu, 19 Eylül 2024 tarihinde bir karar alarak, Getir'in market ve yemek teslimatı işlerine ilişkin çoğunluk ve kontrol hissesinin Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınmasını onayladı.

Bu onayla birlikte, şirketin market ve yemek teslimatı işlerine ilişkin çoğunluk ve kontrol hissesi Mubadala tarafından devralınacak. Yeni yapılanmada Getir'in kurucuları azınlık hisselerine sahip olmaya devam edecek.

Getir’in e-ticaret ve mobilite gibi diğer iş kollarının kontrolü ise Getir kurucularında kalacak ve çoğunluk hisseleri de yine kuruculara geçecek.

Getir, 6 Eylül 2024 tarihinde Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, n11’deki hisselerini Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi'ne devretmişti. Şirketin yeni sahibi Serkan Borançılı, daha önce Türkiye'de faaliyet gösteren ancak kapatılan gittigidiyor.com’un yanı sıra Getir'in de kurucu ortakları arasında yer alıyor.