Vatandaşlardan imza kampanyası: Bebek katilleri en ağır cezayı alsın, tüm özel hastaneler denetlensin!

Yenidoğan bebeklerin para için ölümlerine göz yumulmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan vatandaşlar, imza kampanyası oluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 14:13

Toplumda infiale neden olan yenidoğan çetesine tepkiler dört bir yandan yükselirken, vatandaşlar tarafından “Bebek katilleri en ağır cezayı alsın, tüm özel hastaneler denetlensin” başlıklı imza kampanyası da oluşturuldu.

Change.org sitesinde oluşturulan kampanya metninde, “Yenidoğan bebeklerin para için ölümlerine göz yumulması kabul edilemez. Ben de bir anne, bir insan olarak bu durumu kabullenemiyorum. Bu cinayetlerden sorumlu olan herkes en ağır cezayı almalı, kimse bir daha bu gibi işlere kalkışmayı aklından bile geçirmemeli” ifadelerine yer verildi.

YETERLİ DENETİM YAPILMADI

Metninde devamında ise “10 hastanenin ruhsatı iptal edildi ancak bu yeterli mi? Olaylar ihbar sonucu ortaya çıkmış. Peki bu hastaneler bugüne kadar neden denetlenmedi? Bu olaydan sonra farklı illerde de benzer olayların yaşandığına dair haberler ortaya çıktı. Bu tür sağlık çetelerinin özel hastanelerde faaliyet gösterdiği sıkça görülüyor. Türkiye Sağlık Bakanlığı'na göre 2020 yılında, sağlık hizmetlerinde dolandırıcılık ve yolsuzluk yüzünden 1000'den fazla kişi şikayetçi olmuştur, ancak bu konuda yeterli denetim yapılmamıştır. Bu oranın düşürülmesi için özel hastanelerin daha sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir. Çocuklarımızın ve ailelerimizin güvende olması için, yetkililere bu duruma acilen çözüm bulmaları için çağrıda bulunuyoruz. Özel hastanelerde daha sıkı denetimler yapılması, bu sağlık çetelerinin önüne geçilmesi ve bebek ölümlerinin azaltılması için bu dilekçeyi imzalayın” çağrısı yapıldı.