Vatandaşlardan uzaklaştırma kararının gizlilik içinde uygulanması talebi

Açılan davalarda mağdurların ev adreslerinin ve kişisel bilgilerinin karşı tarafa gitmesinden rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, Change.org adresinden kampanya başlattı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 17:08

Türkiye’de açılan davalarda mağdurların güvenliği ve kişisel bilgilerinin korunması, giderek daha fazla tartışılan bir konu haline geldi. Bu kapsamda vatandaşlar, adli süreçlerde karşı tarafın kişisel adres bilgilerinin paylaşılmasının etik dışı olduğunu belirterek Change.org üzerinde bir kampanya başlattı. Kampanya, mağdurların güvenliğini sağlamak amacıyla gizlilik ilkesine dayalı uzaklaştırma kararlarının geliştirilmesi gerektiğini vurguluyor ve Adalet Bakanlığı'nın bu haksız uygulamaları sona erdirmesini talep ediyor.

KİŞİSEL BİLGİLERİN ZANLIYLA PAYLAŞILMASI ALENEN CİNAYETE DESTEK

Change.org adresi üzerinden başlatılan kampanyada, “Bir mağdur olarak, ev adresimin ve kişisel bilgilerimin zanlıyla paylaşılmasının alenen cinayete destek olmak olduğuna inanıyorum. Bu evrensel bir gerçektir ve bizim yasalarımız da bunu yansıtmalıdır. Bu durum özellikle şiddetten ve strese maruz kaldığımız zamanlarda, bize karşı işlenen suçları bildirmekten bile çekinen bir toplum yaratmaktadır. Mağdurların güvenliği ve kötüye kullanımdan korunması hem etik hem de hukuki açıdan zorunlu bir gerekliliktir. Gizlilik ilkesine dayanan bir uzaklaştırma kararının geliştirilmesi, mağdurların adalet arayışındaki inançsızlığı ve tereddüttü de ortadan kaldıracaktır. Adalet Bakanlığı'nın yapılan bu haksız uygulamayı sona erdirmesi, mağdurların gönül rahatlığı ile yargı mekanizmalarına başvurabilmesi için gereklidir. Bu durumun ciddiyeti ve mağdurlar üzerinde oluşturduğu stres yükü hakkında daha fazla farkındalık yaratma amacıyla bu dilekçeyi oluşturduk. Bu değişiklik yaşamları kurtarabilir ve hukuka olan güvenin artmasına yardımcı olabilir. Bu dilekçeyi imzalayarak gizlilik hakkının tesisini ve mağdurların güvencesini destekleyin” ifadelerine yer verildi.