Velilerden imza kampanyası… Okullarda temizlik personeli talep ediliyor!

Devlet okullarında herkesin sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim alabilmesi için temizlik personeli istihdam edilmesi gerektiğini kaydeden ebeveynler, imza kampanyası başlattı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 15:52

Devlet okullarında temizlik personeli istihdam edilmesini talep eden veliler, imza kampanyası başlattı. Şimdiden binlerce destekçiye ulaşan kampanyada, “Bu dilekçeyi imzalayarak temizlik personeli eksikliğini çözmek için hükümetin gerekli adımları atmasını talep edelim. Bu konudaki desteğiniz için teşekkür ederiz” çağrısı yapıldı.

VELİLERİN CEBİNDEN EKSTRA PARA ÇIKMAMALIDIR

Kampanya metninde yer alan ifadeler şöyle:

“İş arkadaşıma ait şahsi bir hikaye ile talebimizi başlatmak istiyorum. İş arkadaşımın kızının okulunda temizlik personeli olmadığı için dönem boyunca temizlik için 500 TL ödeme yapılması istendi ve yapılan toplantıda öğretmenler, para vermemiz gerektiğini, aksi taktirde ‘biz hem eğitim verip hem temizlik mi yapalım’ şeklinde uyarılarda bulundular. Velilerden ekstra ücret talep edilmesine rağmen, bu konudan dolayı okulda 4 öğrenci hastalandı ve okul müdürünün çok keskin bir şekilde açıklaması oldu; ‘Bu işi kendi aramızda halletmezsek tüm okul hastalanacak.’ Bu, sadece bir okulun hikayesi ve maalesef tüm yurtta, 81 ildeki devlet okullarında temizlik personeli istihdam edilmiyor. Bu durum, çocuklarımızın sağlığına doğrudan etki ediyor ve okul masraflarını daha da artırıyor. Bir eğitim kurumunda temizliği sağlamak için velilerin cebinden ekstra para çıkmamalıdır.”

BU DİLEKÇEYİ İMZALAYARAK…

Öte yandan kampanyada, “Devlet okullarında herkesin sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim alabilmesi için temizlik personeli istihdam edilmesi gerekmektedir. Bu durumu düzeltmek için hükümetin gerekli adımları atması gerekir. Bu dilekçeyi imzalayarak temizlik personeli eksikliğini çözmek için hükümetin gerekli adımları atmasını talep edelim. Bu konudaki desteğiniz için teşekkür ederiz” mesajı da verildi.