VGM üniversite burs başvuruları başladı mı? 2024-2025 VGM burs başvuru tarihleri

KYK burs/kredi başvurularının ardından VGM üniversite bursları da araştırılmaya başlandı. VGM üniversite burs başvuru tarihleri açıklandı mı? VGM üniversite burs başvurusu ne zaman yapılacak?

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 12:30

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler eğitim desteği konusunda araştırmalar yapmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvurularının bugün itibariyle başlamasının ardından, öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burslarını da araştırmaya başladı. 1 Ekim tarihinde ortaokul öğrencileri için başlamış olan VGM burs başvurularının üniversite öğrencileri için ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki 2024-2025 VGM üniversite burs başvuruları başladı mı? VGM burs başvuru ödemeleri ne zaman yapılır? İşte detaylar…

VGM ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURU TARİHLERİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine sağlanan eğitim bursu başvurularının, 21 Ekim 2024 tarihinde başlayacağı duyuruldu. Öğrenciler bu tarihte VGM’nin resmi web sitesi üzerinden detaylı bilgi alabilecek.

VGM BURS BAŞVURU ÖDEMELERİ

VGM burs başvurularına yönelik merak edilen bir diğer soru ise, burs ücretlerinin ne zaman yatırılacağı hakkında oluyor. VGM bursu almaya hak kazanan öğrencilerin, burs sonuçlarının açıklanmasının ardından burs ödemelerinin yapılması üzere hesap açmaları gerekli.

Bununla birlikte, ilk burs ödemesinin Ekim ayından itibaren, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılacağı ifade edildi.

VGM BURS DETAYLARI

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) Bursu, Türkiye'de maddi durumu yetersiz olan öğrencilere destek olmaya yönelik Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen bir burs programı olup, bu burs hem ortaöğretim hem de yükseköğretim düzeyindeki öğrencilere eğitim süreçlerinde maddi destek sağlamak amacıyla verilir.

Burs miktarı her yıl Vakıflar Genel Müdürlüğünce belirlenir ve aylık olarak öğrencilere ödeme yapılır. Ortaöğrenim ve yükseköğrenim burslarının tutarları birbirlerinden farklıdır ve çoğunlukla belirli aylarda ödemeler gerçekleşir.

Öğrenci sınıfta kalırsa, disiplin suçu işlerse, eğitimine ara verirse VGM tarafından almış olduğu burs kesilir. Bunun yanı sıra başvurusunda yanlış beyanda bulunmasının veya maddi durumunda iyileşme olduğunun tespit edilmesi durumunda bursu iptal edilir.