Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi: Her gün binlerce çocuk istismara, tacize ve şiddete uğruyor!

Kadın cinayetlerinden çocuk istismarına, sokak hayvanlarının katledilmesinden mecliste reddedilen önergelere değin bir çocuk konu Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi tarafından ele alındı

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 15:07

Eşit, adil ve yaşanılabilir bir dünya için yola çıkan Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, ülke gündemini değerlendiren bir açıklama yayımladı. İnisiyatif tarafından kadın cinayetlerinden çocuk istismarına, sokak hayvanlarının katledilmesinden mecliste reddedilen önergelere değin bir çocuk konu üzerinde duruldu.

Yapılan açıklamada, “Hastanelerin özelleştirilmesi, yetersiz denetimler ve torpil yoluyla herkesin bir şeyler elde edebilmesi sebebiyle bilinen 12 bebek öldürüldü. Yenidoğan çetesi hakkında sosyal medya baskısı olmasaydı belki hastaneler bile kapatılmayacaktı. ‘Narin davası araştırılsın’ önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. ‘Çocuk kaçırılma olayları araştırılsın’ önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi” sözlerine dikkat çekildi.

HAKLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nin X platformunda yaptığı paylaşımın devamı şöyle:

“Ülkede kaybolan çocukların verisi AK Parti tarafından paylaşılmıyor. Her gün binlerce çocuk istismara, tacize ve şiddete uğruyor. Bu çocukların durumu ve yaşadıkları araştırılmıyor. İktidarda özel hastaneleri olan bakanlar ve vekiller olduğuna göre biz bu olayın da araştırılması istendiğinde kimin red oyu vereceğini biliyoruz. Katliam yasasını meclisten geçirmek için çocukları siyasetin bir parçası haline getirenler çocukların gerçek ölüm sebeplerinin araştırılmasını istemiyor. Çocukların adını anmadan paylaşım yapmayan gruplar bu olaylar hakkında tek bir kelime dahi etmiyor. İktidarın da yandaşlarının da katliam yasasını destekleyen grupların da dertlerinin çocuklar olmadığını biliyoruz. Yaşam hakkı savunucuları olarak öldürülen çocukların ve hayvanların hesabını soracağız. Herkesin beraber özgürce yaşadığı bir dünya inşa edene kadar haklı mücadelemize devam edeceğiz.”