Yenidoğan çetesinin suç konuşmalarının yer aldığı HTS kayıtları kolluk fezlekesinde

İstanbul'da yürütülen yenidoğan çetesi soruşturması çerçevesinde güvenlik güçleri tarafından hazırlanan fezlekeye, suç örgütü üyelerinin telefon görüşmelerine dair 'HTS' kayıtları da dahil edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 12:28

27 Mart 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne CİMER üzerinden ulaşan ve 21 Mayıs 2023'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine aktarılan ihbarın ardından, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sona erdi.

Bu soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından hazırlanan fezlekede, 'yenidoğan çetesi' üyelerinin işledikleri suçlarla ilgili yaptıkları telefon görüşmelerinin HTS kayıtlarına da yer verildi.

Örgütün lideri Fırat Sarı'nın, sözde yöneticilerden Gıyasettin Mert Özdemir ile gerçekleştirdiği bir görüşmede, yanlış müdahale sonucu hayatını kaybeden bir bebekle ilgili konuşmalarına rastlandı. Özdemir, kadın doğum uzmanının sağlıklı bir bebeğin ölümü hakkında aileye bilgi vermesini ve çocuk doktorunun da aile ile görüşmesini talep ettiğini Sarı’ya şikayet ederken, diğer tarafın ise " konunun patlayacağını bildiğini, ölüm sebebinin yanlış teşhisten kaynaklandığını" iddia ettiği bilgisi kaydedildi.

GEÇ MÜDAHALE ETTİKLERİ BEBEK, GÖRME YETİSİNİ YİTİRDİ

Suç örgütüne üye doktor Ökkeş Baz ile hemşire Çağla Durmuş'un, Kocaeli'nin Gebze ilçesinden hastaneye yatırılan bir bebeğin geç müdahale nedeniyle görme yetisini kaybetmesi ve bu durumu gizlemek için buldukları çözümler hakkında yaptıkları konuşmalar fezlekede yer aldı.

Zanlı Çağla Durmuş, ayın 13'ünde hastaneye sevk edilen bebeğin yatışının 12'sinde gösterildiğini ve gelen belgelerde tarih ile gözle ilgili bilgilerin yer aldığını açıkladı. Ökkeş Baz'ın ise, " Bu bebeği daha önce tedavi etmek gerekiyormuş bence, onu hani orada bir gecikme var gibi geldi. Yani oradaki notlarından baktığım kadarıyla tabi bunu aileye siz söylemeyin de." şeklinde yanıt verdiği kaydedildi.

Fezlekede, tedavi gecikmesi ve yeterli ilgi gösterilmemesi nedeniyle bebeğin görme yetisini kaybettiği de vurgulandı.

BANKA HESAP HAREKETLERİ DE DAHİL EDİLDİ

Fezlekede, örgütün elebaşı ve Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi sahibi Fırat Sarı'nın, sahibi olduğu şirket üzerinden örgüt yöneticileri ve üyelerine aktardığı paralara ilişkin hesap hareketlerine de yer verildi.

Şirket üzerinden örgüt yöneticisi ve üyeleri Sümeyye Nur Arslan, Hasan Basri Gök, Mehtap Sayar, Renas Kılıç ve farklı isimlere çok sayıda para çıkışı yapıldığı hesap hareketlerine yansıdı.

Yapılan para transferlerinin bazılarının açıklama kısımlarına ise "Doktor Fırat Sarı", "Fırat Sarı" ve "Borç" şeklinde ifadelerin yer aldığı görüldü.