YKS 2024 sınav sonuçları açıklandı mı? YKS TYT, AYT, YDT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS 2024 sonuçları erken açıklanabilir mi, hangi tarihte erişime açılacak? TYT, AYT ve YDT sınav sonuçları, milyonlarca üniversite adayının en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu yıl üniversite sınavı 8-9 Haziran tarihlerinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarıyla gerçekleştirildi. Sınavdan yaklaşık bir ay geçmesi ve sonuçların açıklanma tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, YKS sınav sonuçlarının erken açıklanması beklentileri de arttı. Peki, YKS 2024 sınav sonuçları açıklandı mı? YKS TYT, AYT ve YDT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS sınav sonucu sorgulama ekranı ve sonuç tarihine dair bilgiler.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 15:47

Üniversite sınav sonucu sorgulama ekranı için adaylar, ÖSYM'nin yapacağı son dakika açıklamasına odaklanmış durumda. İki yıllık ve dört yıllık üniversite programlarına öğrenci alımı için gerçekleştirilen YKS sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. Bu yıl 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu YKS sınavları haziran ayında yapıldı. Hayallerindeki üniversiteye girmek isteyen adaylar, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih maratonuna başlayacak. TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türlerine göre öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilecekler. Peki, YKS 2024 sınav sonuçları açıklandı mı? YKS TYT, AYT ve YDT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS 2024 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2024 sınav sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, sonuçlar 17 Temmuz’da duyurulacak. 

2024 YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

YKS SINAV SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

2024 YKS sınav sonuçlarının erken açıklanmasını uman adayların beklentileri yükseldi. Ancak, ÖSYM'den sonuçların erken açıklanacağına dair herhangi bir duyuru yapılmadı. Sonuçların, planlandığı gibi 17 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilmesi bekleniyor.