Yurt genelindeki camilerde "şehitler ve mazlumlar" için dua programı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde yatsı namazı sonrası ülke genelindeki camilerde "şehitler ve dünyadaki mazlumlar" için dualar edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 09:31

Diyanetten yapılan açıklamaya göre, camilerde "Şehirlerin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz, Şehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız" programı gerçekleşti.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde düzenlenen dua programına katılım gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yatsı namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap etti.

Erbaş, büyük fitneler ve tefrikalarla Kudüs'ün zulmün, kötülüğün, işgalin yaşandığı bir yer haline getirildiğini ifade ederek, "1917 yılından günümüze kadar Kudüs'te hep kötülük hep zulüm var. 7 Ekim'den bugüne kadar Gazze'de, Filistin'de soykırım, katliam yaşanıyor. Bebekler, masumlar, zalimlerin, işgalcilerin yukarıdan attıkları bombalar altında can veriyor. 40 binin üzerinde masum insan şehit oldu." dedi.

Her zaman duayı dilimizden düşürmememiz lazım

Anadolu'nun her tarafının asırlardan beri bayrağın rengi şehit kanlarından oluştuğuna vurgu yapan Erbaş, "O yüzden binlerce, yüz binlerce şehidimizin yadigarı topraklarda yaşıyoruz. Onun için birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edelim. Düşman her zaman uyanık, biz düşmandan daha çok uyanık olmalıyız. Düşmanlar terör faaliyetlerini boşuna ortaya çıkarmıyor, terör gruplarını boşuna desteklemiyorlar. Onlara karşı bizim birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım ve her zaman duayı dilimizden düşürmememiz lazım." şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, konuşmasından sonra şehitler ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki mazlumlar için dua etti.