Zehir ticaretinden yargılanan Captagon’dan ilginç savunma: Türkiye’ye gübre ticareti yapmak için geldim!

Silivri'de yasaklı madde üretmek için çiftlik evi kiralayan 10 sanığın, arasında Boris Ivanov Pırgov'un da bulunduğu yargılaması devam ediyor. Sanıklar Türkiye'ye gübre ticareti yapmak için geldiklerini savunuyor. Polis operasyonunda yasaklı madde imalatına dair deliller ele geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 10:22

Silivri'de yasaklı madde üretmek amacıyla çiftlik evi kiraladıkları iddiasıyla aralarında "Captagon" lakaplı Boris Ivanov Pırgov'un da bulunduğu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Pırgov, duruşmada Türkiye'ye gübre ticareti amacıyla geldiğini savundu.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Silivri'deki bir çiftlik evine yapılan operasyonda, aralarında Bulgaristan'dan gelen Boris Ivanov Pırgov, Fılıp Genchev Makaveyski ve Dılan Deyssam Abbas'ın da bulunduğu 8'i tutuklu 10 sanık gözaltına alınmıştı.

İddianamede, sanıkların yasaklı madde imal edilmesi konusunda eğitim vermek amacıyla Bulgaristan'dan Türkiye'ye geldikleri ve Silivri'deki çiftlik evinde yasaklı üretimi yaptıkları belirtildi. Polis ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu, sanıkların 21 Temmuz 2022'de Türkiye'ye giriş yaptıkları, ertesi gün Silivri'deki çiftlik evine geçtikleri anlatıldı.

28 Temmuz 2022'de yapılan operasyonda, sanıkların çiftlik evinde ve yanındaki depoda yüksek miktarda kimyasal madde, laboratuvar ekipmanları ve yasaklı madde imalatına ilişkin notlar ele geçirildi. Sanıkların telefonlarında yasaklı madde üretimi anlarına ilişkin kayıtlar bulundu.

TÜRKİYE’YE GÜBRE TİCARETİ YAPMAK İÇİN GELMİŞ

Sanık Boris Ivanov Pırgov, savunmasında yasaklı üretmediğini ve Türkiye'ye gübre ticareti için geldiğini iddia etti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Sanık Erkan Temiz ise yasaklı madde üretim ve ticareti organizasyonunu Cihan Elçi'nin yönettiğini ve Silivri'deki villanın bu amaçla kiralandığını itiraf etti.

Silivri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma, sanıkların ek savunmalarını sunmaları için ağustos ayına ertelendi.