Zonguldak'taki yağışlar sürüyor: Evler tahliye edildi

Zonguldak'ta meydana gelen aşırı yağışlar, mezarlıklarda heyelanlara yol açtı. Heyelan riski nedeniyle dört ev tahliye edildi

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 23:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından turuncu alarm verilen Zonguldak'ta son 48 saatte etkili olan yağışlar, su baskınları ve heyelanlara yol açtı. Kozlu ilçesi 210 milimetre, Merkez ilçesi ise 203 milimetre yağış aldı. Devam eden yağışlar nedeniyle, heyelan riski taşıyan dört ev geçici olarak tahliye edildi; bu evlerde yaşayan 17 kişi, kamu misafirhaneleri ve yakınlarının yanına yerleştirildi. Daha önce heyelan riski nedeniyle kalıcı olarak tahliye edilen 26 ev de kontrol altına alındı.

Mezarlıkta heyelan meydana geldi

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde bulunan mezarlıkta heyelan meydana gelirken, mezarların toprakla diğer mezarların üzerine yığıldığı bildirildi. İlçedeki bir istinat duvarının çökmesi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlandı. Ayrıca, dere yataklarına araç park edilmemesi için önlemler alındı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yağış miktarının beklenenden çok daha fazla olduğunu belirterek, "Son 17 saatte 180 milimetre yağış düştü. Şu ana kadar can kaybı veya ciddi yaralanma olmadı," dedi. Vali Hacıbektaşoğlu, şu ana kadar 79 ihbar aldıklarını, bunlardan 58'inin su baskını, 13'ünün toprak kayması ve 8'inin kaya düşmesi olduğunu açıkladı.

Yağışların devam edeceğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, "Gece yarısına kadar yağışların süreceğini tahmin ediyoruz. Riskli bölgelerdeki evler tahliye edildi ve takip ediliyor. Henüz tehlike geçmiş değil," uyarısında bulundu. Gece yarısından sonra 40 ila 50 milimetre daha yağış bekleniyor. Vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiği vurgulandı. Acil durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmaları gerektiği belirtildi.