11. EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Ege Üniversitesi 11. EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Ulusal ve uluslararası kategorilerde başarılı filmler, jüri tarafından belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 16:55

11. EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı, yarışma jüri üyeleri, sanatseverler ve öğrenciler katılım gösterdi.

11. EgeArt Kısa Film Yarışması’na rekor başvuru

Ege Üniversitesi 11. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri Kısa Film Yarışması’nda; İran 538, Türkiye 527, Hindistan 195, Brezilya 149, İspanya 132, Çin 118, Rusya Federasyonu 96, Amerika Birleşik Devletleri 95 ve Fransa 86 film olmak üzere 3037 film yarıştı.

“EgeArt, sinema dünyasının geleceğine ışık tutuyor”

Açılış konuşmasını yapan EÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Ersan “Sizlere, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın selamlarını iletmek istiyorum. Genç sinemacılar için yeteneklerini sergileme ve uluslararası alanda tanınma fırsatı sunan EgeArt, sinema dünyasının geleceğine ışık tutuyor. Ege Üniversitesi olarak bizler de genç sinemacıların yeteneklerini sergilemeleri adına bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl, yarışmamıza rekor sayıda başvuru aldık. Dünyanın dört bir yanında yarışmamıza 3 bin 37 başvuru yapıldı. Bu sayı ve çeşitlilik EgeArt’ın uluslararası bir sanat platformu olma yolunda ilerlediğinin en önemli kanıtlarından birisidir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül alan tüm sanatçıları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından jüride yer alan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Ulusal Belgesel Filmler Juri Başkanı TRT Belgesel Koordinatör Yardımcısı Nilay Bilgen, Uluslararası Kısa Filmler Juri Başkanı Azerbaycan Sinema Ajansı Şube Müdürü Rufat Garazade, Ulusal Kurmaca ve Animasyon Filmler Jüri Başkanı Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Yiğit Açık ve EÜDTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey’e teşekkür belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan tarafından takdim edildi.

 Ödüller sahiplerini buldu

Ulusal Belgesel Ödülleri

Birincilik: "Ada" - Mahmut Taş

İkincilik: "One Woman’s Story" - Selin Aktaş

Üçüncülük: "Cage – Free Goat" - Şenol Çöm

Mansiyon: "My Name is Women" - Oğuz Yaman

Ulusal Animasyon Ödülleri

Birincilik: "Take Your Hands Off" - Niyazi Özyurt

İkincilik: "Uzak" - Balkan Akarsel

Üçüncülük: "Orphan" - Birdal Deniz Çakmak ve Mehmet Emir Doğan

Ulusal Kurmaca Ödülleri

Birincilik: "Loop" - Alparslan Akdemir

İkincilik: "Quandray" - Ebubekir Sefa Akbulut

Üçüncülük: "Hypnotic" - Ramazan Yıldırım

Uluslararası Animasyon Ödülleri

Birincilik: "Unpacking" - vertiy Board (Birleşik Krallık)

İkincilik: "Where are you From?" - Juan Cristini (Uruguay)

Üçüncülük: "The Splint" - Mehdi Sedigli (İran)

Uluslararası Belgesel Ödülleri

Birincilik: "Her Erlic’s Book in Schonbeg" - Samare Gozal (Almanya)

İkincilik: "The Sands of Time" - Antonio Aleixo (Portekiz)

Üçüncülük: "One Who Watches" - Komeil Soheili (İran)

Uluslararası Kurmaca Ödülleri

Birincilik: "Frame of Mind" - Alesandra Karadalevska (Kuzey Makedonya)

İkincilik: "Samurai" - Katrina Romanova (Rusya)

Üçüncülük: "The Man Who Loves Flowers" - Elena Maksuta (Rusya)

Ödül töreninin sonunda EÜ Devlet Türk Musikisi akademisyenleri tarafından “Yeşilçam’dan Nameler” müzik dinletisi gerçekleştirildi.