19. Uluslararası Katılımlı Türk Spor Hekimliği Kongresi yapıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı ile Türkiye Spor Hekimleri Derneği iş birliğinde “Spor Performansa Tıbbı Yaklaşım” konulu 19. Uluslararası Katılımlı Türk Spor Hekimliği Kongresinin açılışı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 30.03.55817 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.55817 12:20

EÜTF Muhiddin Erel Amfisinde yapılan kongrenin açılışına, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengizhan Özgürbüz, yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye’de spor hekimliğinin kurulduğu ilk akademik kurum olan Ege Üniversitemizin ev sahipliğinde, güzel İzmir’imizde sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, genç kuşağın bilimin ışığında ruhen, ahlâken, zihnen ve bedenen çok iyi yetiştirilmesi gerektiğine inanmış, spor faaliyetlerine ve sporculara büyük önem vermiştir. Her alanda olduğu gibi sporda da bilimin ışığından ayrılmamayı tavsiye etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ sözüyle sporcunun hem bedensel hem de zihinsel açıdan gelişimi arasındaki dengeyi vurgular. Bir sporcunun başarısı, fiziksel hazırlığı, teknik yetenekleri, zihinsel dayanıklılığı ve stratejik düşünme becerisi gibi pek çok faktörün birleşiminden oluşur. Spor hekimliği ise yalnızca sporcu yaralanmalarını tedavi etmekle kalmaz, aynı zamanda sporcuların performansını artırmak ve geliştirmek için geniş kapsamlı bir yaklaşım sunar” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, spora yalnızca akademik çalışmalarımız anlamında değil aynı zamanda sağlık hizmetlerimiz ve kampüsümüzdeki spor faaliyetleri bakımından da son derece önem veriyoruz. Spor, sağlığa dair sahip olduğumuz kapsayıcı ve bütüncül yaklaşımımızda önemli bir yer kaplıyor. Özellikle son 6 yıl içerisinde kampüsümüzde gerekli spor altyapısının oluşması ve tüm mensuplarımızın bu altyapıdan faydalanabilmesi için çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bu nedenle kongrenin kapsamında yapılacak bilgi paylaşımlarının, alandaki bilgi birikiminin yanı sıra sporu hayatında önemli bir yere konumlandırmış olan tüm bireylerin farkındalık düzeyine de katkı sağlayacağını düşünüyorum.  Sözlerime son verirken uluslararası katılımlı bu kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğumu ifade ederek Tıp Fakültemiz Spor Hekimliği Anabilim Dalı başta olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen, akademik donanımlarıyla kongreyi zenginleştiren tüm katılımcıları tebrik ediyorum” dedi.

 Uluslararası Katılımlı Türk Spor Hekimliği Kongresinde, sporcu sağlığını ve performansını koruma ve geliştirmeye yönelik ölçüm ve değerlendirmeler ile güncel tedavi yöntemlerindeki son gelişmeler yurt içinden ve yurt dışından yetkin bilim insanlarının bilgi ve deneyimleri ışığında masaya yatırıldı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Ege Üniversitesi'nde Cumhuriyet Sergisi