4. Çocuk Festivali renkli anlar yaşattı

Seferihisar'da düzenlenen 4. Çocuk Festivali, "Suyu Koru, Geleceği Koru" sloganıyla çocukları doğayla buluşturdu. Bu etkinlik, yüzlerce çocuğa suyun hayati önemini öğretirken, eğlenceli atölyelerle dolu unutulmaz anlar yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 17:09

Festivalde, çocukların aktif katılımını teşvik etmek ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla alternatif eğitim yöntemleri benimsendi. Eğitmenler ve yerel sanatçılar tarafından düzenlenen 17 farklı atölyede, çocuklar hem eğlenceli vakit geçirdi hem de yeni bilgiler edindi. Ayrıca, çocuk ve doğa şarkılarıyla tanınan sanatçı Banu Kanıbelli, çocuklarla birlikte yazıp bestelediği bir şarkıyı seslendirdiği mini konserle etkinliğe renk kattı.

Ana teması "suyu korumak" olan festivalde çocuklar, kişisel su tüketimlerini hesaplayarak su ayak izlerini keşfettiler ve su tasarrufu konusunda bilinçlendiler. "Çocuk Hakları Atölyesi"nde suya erişim hakkını ve bu konudaki evrensel haklarını öğrenerek, geleceğin duyarlı bireyleri olma yolunda önemli bir adım attılar. Su altında yaşayan canlıların resim ve seramik biblolarını yaparak, suyun sadece insanlar için değil, tüm canlılar için en önemli yaşam kaynağı olduğunu hatırladılar. Ayrıca, çizdikleri “havadan sudan” karikatürlerle suyun yanlış kullanımına dikkat çektiler.

Su arıtımı atölyesinde, bu değerli kaynağı arıtıp yeniden kullanarak koruyabileceklerini deneyimlediler. Tohum topu atölyesinde ise, kendi elleriyle hazırladıkları tohum toplarıyla doğaya katkı sağlayarak, doğanın döngüsüne aktif bir şekilde katılmanın ve çevreyi korumanın yollarını öğrendiler.

Farklı bir deneyim sundu

Seferihisar Çocuk Festivali’nde çocuklar, etkinliklerin hazırlanmasında ve organizasyonunda aktif bir rol üstlendiler. Festival alanı, Seferihisar Tepecik İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından geri dönüştürülebilir malzemelerle hazırlanan görsellerle süslendi. Ayrıca, Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencileri de gün boyunca organizasyonda sorumluluk alarak festivale katılan çocuklarla dayanışma gösterdiler. Çocukların aktif katılımıyla gerçekleştirilen bu festival, eğlencenin yanı sıra çevre bilincini geliştirmeye katkı sağlarken, onlara sosyal bir sorumluluğu paylaşma konusunda farklı bir deneyim sundu.

Keçi Derneği’nden Baha Okar, açılış konuşmasında bu renkli festivalin birçok kişi ve kurumun imece usulü katılımıyla gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. KEÇİ Derneği gönüllülerine ve destekleri için Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e, Tepecik Mahallesi Muhtarı Azat Aktaş’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüklerine teşekkür eden Okar, festivalde çocuklara armağanlar dağıtılmasını sağlayan tüm kişi ve kurumlara da minnettar olduğunu ifade etti.

Okar, Seferihisar Çocuk Festivali'nin gelecekte de çevre bilinci, çocuk hakları ve alternatif eğitim temalarını ön planda tutarak devam edeceğini, bu sayede çocukların çok yönlü gelişimine katkıda bulunurken, Seferihisar’ın sosyal ve kültürel yaşamına da renk katmayı sürdüreceğini belirtti.