4. İzmir Kitap Fuarı için geri sayım başladı

Kitapseverlerin sabırsızlıkla beklediği 4. İzmir Kitap Fuarı için geri sayım başladı. 26 Ekim’de kapılarını açacak olan İZKİTAP 3 Kasım’a kadar ‘Sinema ve Edebiyat’ temasıyla devam edecek

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 16:06

İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliği ile Fuar İzmir’de kitapseverlerle buluşmak için gün sayıyor. 26 Ekim günü kapılarını açacak olan İZKİTAP kapsamında söyleşiler, imza etkinlikleri düzenlenecek. Yüzlerce yazar, çizer, gazeteci, akademisyen okurlarıyla buluşacak.

İZKİTAP’a girişler ücretsiz

Girişin ücretsiz olacağı İZKİTAP’ta 200’e yakın yayınevi, sahaflar ile sivil toplum kuruluşları katılacak. 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak olan İZKİTAP’ta birbirinden değerli isimlerin katılacağı farklı konularda edebiyat ve sinema söyleşileri, şiir dinletileri, yazar ve okur buluşmaları, film gösterimleri gerçekleştirilecek.

İZLKİTAP’ın onur konuğu Hakan Günday

KOSGEB desteğiyle yazar ve yayıncılarla kitapseverleri bir araya getirmenin yanı sıra sektörü buluşturacak olan İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu yazarı roman, dizi ve film senaryosu, oyun türlerinde eserleri olan, yurtiçi ve yurtdışında birçok prestijli ödülün sahibi Hakan Günday olacak. 26 Ekim günü saat 14:30’da düzenlenecek söyleşide Hakan Günday okurlarıyla bir araya gelecek.

ABD’li ünlü yazar Adam Fawer İZKİTAP’ta

ABD'li ünlü yazar Adam Fawer, İzmir Kitap Fuarı’nda yeni kitabı Mobius ile okurlarıyla buluşacak. ‘Olasılıksız’ ve ‘Empati’ gibi eserleriyle ülkemizde büyük bir hayran kitlesine sahip olan Adam Fawer, Fawer, 27 Ekim günü saat 15.00’te Tarık Dursun K. Salonu’nda Algan Sezgintüredi moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşi ve imza günü etkinliği ile okurlarıyla buluşacak.

İZKİTAP’ta; Adam Fawer, Ahmet Mümtaz Taylan, Ahmet Ümit, Akın Ersoy, Ali Mahir Başarır, Altan Öymen, Ayşe Kulin, Behçet Yalın Özkara, Canan Tan, Çağan Irmak, Ercan Kesal, Emrah Serbes, Erol Mütercimler, Ersin Doğer, Hidayet Karakuş, İlker Başbuğ, İnci Aral, Saygı Öztürk, Somer Sivrioğlu, Şermin Yaşar, Şükrü Erbaş, Töre Sivrioğlu, Tuğrul Keskin, Umut Sarıkaya, Varol Yaşaroğlu, Yılmaz Aslantürk (Otisabi), Yoshinori Moriwaki’nin de aralarında yer aldığı isimler hem söyleşiler hem imza etkinliği hem de yeni kitap tanıtımları ile okuyucuları ile buluşacak.

İZKİTAP fuar alnına nasıl giderim?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar İzmir’e özel ulaşım hatları oluşturulacak. Bu kapsamda 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir, 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir hatları dışında, şehrin farklı noktalarından Fuar İzmir’e düzenli seferler olacak. Okullardan da öğrencilerin İZKİTAP’a kolay ulaşımı için servisler kaldırılacak.

Fuar İzmir, yıl boyunca 30’dan fazla fuar ve etkinliğe ev sahipliği yaparak yerli ve yabancı binlerce katılımcı ile ziyaretçileri ağırlıyor. Geniş açık ve kapalı alanları, seminer salonları ve kafe alanları ile donatılmış olan Fuar İzmir, ayrıca 2 bin 500 araç kapasiteli ücretsiz otopark imkanı sunuyor. Dokuz gün sürecek etkinlik boyunca, yayıncılık sektörünün tüm paydaşları, sivil toplum kuruluşları ve kitapseverler bir araya gelecek. 10 binlerce kitapseverin katılım göstermesi beklenen fuar hakkında detaylı bilgiye, katılımcı yayınevleri, etkinlik programları, söyleşi ve imza günleri ile ulaşım bilgilerine https://www.kitapizmir.com/ adresinde yer alıyor. Adresinden ulaşabilirsiniz.

Senede iki kere düzenleniyor

İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı, her yıl iki kez düzenleniyor; Ekim ayının sonunda Fuar İzmir’de ve Nisan ayında ise Kültürpark’ta. İlkbaharda Kültürpark’ın muhteşem doğasında festival havasında gerçekleştirilen bu etkinlik, bu yıl 26 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’de, 28 bin metrekare kapalı alanla B Hol’de kitapseverlerle buluşacak.