Aliağa meclisinde hatalı oylama

Aliağa Belediyesinde Haziran ayı ilk oturumunda CHP grubu tarafından gündem dışı olarak sunulan bir madde toplantı esnasında yaşanan yanlış anlaşılma sebebiyle kabul oyu verilmesi gerekirken oy birliği ile reddedildi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 19:27

Aliağa Belediye Haziran ayı olağan meclis toplantısı 2. oturumu Belediye Başkanı Serkan Acar idaresinde belediye meclis salonunda gerçekleşti. Toplantı 7 ve 10 Mayıs 2024 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlarken 8 gündem maddesi oylandı. İlkses Gazetesi'nden Kemal Özkurt'un haberine göre; gündemin 1. Maddesi olan; Belediye Başkanınca yeniden görüşülmek üzere Meclise iade edilen Belediyemiz Meclisinin 07.05.2024 tarih ve 40 sayılı kararının (Belediyemize bağlı şirket ve iştiraklerinde Belediyenin sahip olduğu hisselerin temsil yetkisinin, Belediye Meclisince belirlenmesi ve ticaret siciline ilan edilmesine dair alınan karar) yeniden görüşülmesi maddesinin oylaması ilk olarak unutuldu. Sonrasında ise CHP grubunun haziran ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda gündem dışı olarak meclise sunduğu madde CHP grubu tarafından ısrar edilmesi için kabul oyu verilmesi gerekirken yanlış anlaşılma sebebiyle madde oy birliğiyle reddedildi.

BİZ Mİ KÖTÜ YAPTIK CHP Mİ GÖRECEĞİZ

1.Madde ilk olarak CHP grubu tarafından geçen hafta gündem dışı olarak meclise sunuldu. Başkan Serkan Acar tarafından ise hukuka uygun bulunmayan madde iade edildi. Bunun üzerine CHP grubu tarafından yapılan ısrardan sonra madde yargıya taşındı. Maddenin görüşüldüğü esnada yaşanan karışıklığa anlam veremeyen Başkan Acar, oylama yapılırken kendi grubu tarafından ret oyu verilmesine, “Biz kabul etmeyecek miydik? Onlar mı kabul edeceklerdi?” sözleriyle esprili bir dille yanıt karşılık verdi. Daha sonra yaşanan karışıklığı çözmek adına açıklamalarda bulunan Başkan Acar, “Önerge geldi ben önergeyi iade ettim dolayısıyla siz kabul ettiğiniz önergeyi şimdi reddediyorsunuz. Karara ısrar etmeniz için kabul etmeniz gerekiyordu ama etmediniz. Yasalarda diyor ki; Gündem dışı bir önerge veridiği zaman Başkan bunu uygun bulmazsa 5 gün içinde iade eder. 5 gün sonra tekrar gündeme gelir. Eğer kararı ısrar ederse yargı yoluna gider. Şu an sizin önergenizi ben tekrar geri iade etmiş oluyorum. Sizin de önergenizi tekrar kabul etmeniz lazım. Oy birliğiyle reddetmiş olduk. Biz mi kötü yaptık CHP grubu mu göreceğiz” diye konuştu. Meclisin diğer gündem maddeleri ise oy birliği ile kabul edildi.