Aslanoğlu: Tugay'ın şerhi İzmir'in şerhidir

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde İzmir Körfezinin temizlenmesi için başlatılan çalışmalar sonunda oluşturulan Acil Eylem Planı ve plan üzerinden yapılan tartışmalar hakkında açıklama gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 18:23

Aslanoğlu, İzmir Körfezi Acil Eylem Planı için gerçekleştirilen toplantıda, AK Parti iktidarının hem siyasi hem de ekonomik olarak sorumluluğunu imza altına almaktan kaçtığını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bu konuda ortak çalışma adına bakanlığa uzattığı elin havada kalmaması için iktidarın sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Aslanoğlu açıklamasında,

''İzmir körfezinin temizlenmesi için Sayın İzmir büyükşehir belediye başkanımız Cemil Tugay’ın ortak çalışma ve sorumluluk alma adına ortaya koyduğu tavır İzmir halkı tarafından takdirle karşılanmaktadır. Ancak bu tavra rağmen, ortaya çıkan acil eylem planında bakanlığın yapacağı işler ve büyükşehir belediyemizin hükümetten beklediği onaylarla ilgili olarak, eylem planında netlik yoktur. Bu konularda İzmir büyükşehir belediye başkanımızın, İzmir adına ortaya koyduğu tavır ve eleştiriler son derece haklıdır.

AK Parti iktidarı, körfezin temizlenmesi için kendisinin yapılması gerektiğini açıkladığı ve 2017 yılında bakanlıkça da kabul edilmiş “Sirkülasyon ve Navigasyon Kanalları Projesi”ni uygulayıp uygulamayacağını veya yerine başka bir proje koyup koymayacağını açıklamıyor.

Bakanlığın yetkisinde bulunan körfez dip temizliği, kanalların açılması ve körfeze akan nehirlerin temizlenmesi, nehirlere atık bırakan sanayi kuruluşlarının denetlenmesi konularında da planda tek bir madde yok. Yine İzmir büyükşehir belediyemizin dünya bankasından alacağı kredinin iller bankası aracılığıyla belediyemize kazandırılacağı sözü verilmesine rağmen, bununla ilgili de iktidardan hiçbir adım gelmediği gibi, planda da bir taahhüt verilmiyor.

Tüm bunlar dikkate alındığında, acil eylem planının hayata geçirilebilmesi için, büyükşehir belediye başkanımız Cemil Tugay’ın eleştirileri ve koyacağı şerh aslında İzmir halkının şerhidir

Herkese açık çağrıda bulunuyorum. İzmir büyükşehir belediye başkanımız Cemil Tugay’ın İzmir için birlikte çalışmak adına uzattığı eli havada bırakmayın. Sayın belediye başkanımız, tüm sorumluluğun belediyemiz üzerine yıkılmaya çalışıldığı, AK Parti iktidarının İzmir adına sorumluluk almaktan kaçtığı Acil Eylem Planını her şeye rağmen imzalayacak. Çünkü bizim amacımız körfezde yaşanan ve tüm kurumların sorumluluğun bulunduğu kirliliğin bir an önce temizlenmesidir.

Ancak bu iş sadece büyükşehir belediyemizin elini taşın altına koymasıyla olmaz. Tüm paydaşları bu işe siyaset karıştırmadan sorumluluk almaya ve bu sorumluluklarını imza altına almaya davet ediyorum. İzmirlinin beklentisi de tam olarak budur.'' ifadelerine yer verdi.