Atatürk silueti İzmir’i selamlamaya devam edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe ve Urla arasındaki tepeden İzmir’i selamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’ye tırmanışını simgeleyen görüntüsünün resmedildiği metal panoyu yeniledi. Yıllar içinde hava ve iklim koşulları sebebiyle yıpranarak devrilen Atatürk silüetini atölyede bakıma alan Fen İşleri Dairesi ekipleri, çürüyen metal aksamı ve dış görünümü tamamen onardı ve yeniledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 10:54

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe ile Urla arasındaki ve şehri selamlayan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetini yansıtan metal panoyu yenileyerek eski yerine koydu. Uzun yıllar Çeşme otoyolu ve çevresinde simge haline gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz sırasında Afyon Kocatepe’deki duruşunu simgeleyen pano, hava ve iklim koşullarının etkisiyle devrilmişti. Fen İşleri Dairesi ekipleri, ilk müdahaleyi yapmasının ardından yeniden devrildi. Ekipler panoyu bulunduğu yerden kaldırarak bakım yaptı. Bakım süreci sona eren pano güçlendirilip yenilenerek yerine yerleştirildi.

Gerekli bakım ve onarım çalışmasını yürüttük

Çalışma süreciyle ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan Şantiye Şube Müdürü Nedim Ersin Külekçi, “Naldöken’deki Fen İşleri Daire’mize ait atölyemizde gerekli bakım ve onarım çalışmasını yürüttük. Arka kısmında bulunan karkas taşıyıcı sistemin bütün elemanlarını yeniledik. Paslanmış ve çürümüş sac aksamları yeniledik ve boya işlemi uyguladık. Yaklaşık 10 günlük bir sürenin ardından yerine getirerek montajını yaptık. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün silueti İzmir’imizi selamlamaya devam edecek” dedi.