Avrupa Spor Haftası İzmir'e hareket katacak

Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen Avrupa Spor Haftası, farklı aktivitelerle yine İzmir'i hareketlendirecek. 23-30 Eylül tarihlerinde İzmir’in farklı noktalarında düzenlenecek etkinliklerle spor ve sağlıklı yaşama dair farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 11:15

Kentte sporun yaygınlaştırılması, sağlıklı yaşam farkındalığının toplumun tüm kesimlerine kazandırılması için çalışmalarını devam ettiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Spor Haftası için etkinlik takvimini duyurdu.

23-30 Eylül tarihlerinde İzmir’in farklı noktalarında Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleşecek aktiviteler arasında, sosyoekonomik açıdan dezavantajlı ailelerin çocuklarının sporun farklı branşlarıyla tanışması için gerçekleşecek spor şenliği, vapur seferlerinde egzersiz eğitimleri ve açık alanlarda halk oyunları atölyeleri de yer alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı çalışanları Avrupa Spor Haftası süresince vapurlarda, parklarda, meydanlarda bulunacak. Aynı zamanda yıl boyunca, tüm spor tesislerinin kapıları İzmirlilere açık olacak.

Kulübün görevlileri, verilen hizmetler hakkında İzmirlilere bilgi vermek, spor eğitimi almak isteyenlerin başvurularını kabul etmek ve kulübü tanıtmak için sürpriz etkinlikler yapacak. Özellikle ampute sporcuların katılım sağlayacağı aktivitelerle vatandaşların farklı branşlara ilişkin bilgi sahibi olması sağlanacak.

Körfezin manzarası eşliğinde spor keyfi

Bostanlı-Üçkuyular arası sefer düzenleyen feribotlar ile Konak-Karşıyaka yolcu gemilerinin bazı seferlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzman spor eğitmenleri, yolcularla beraber egzersiz yapacak. Özellikle masa başında çalışan kişilerin egzersiz alışkanlığı edinmesinin hedeflendiği proje ile İzmirliler, bir yandan körfezin eşsiz manzarasının keyfini çıkaracak, diğer yandan spor yaparak günün geri kalanı için enerji toplamış olacak.

"Birlikte Adımlıyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediyesi, spor yaparken kültürel mirasa sahip çıkmayı sağlayacak "Birlikte Adımlıyoruz" projesini hayata geçirecek. İzmirliler, haftanın iki günü Bostanlı Sahili ve Hasanağa Bahçesi'nde buluşarak farklı yörelerin halk oyunlarını öğrenme fırsatı bulacak.

Uzman halk oyunları eğitmenleri, Bostanlı Yasemin Kafe önünde ve Buca Hasanağa Bahçesi'nde vatandaşlar için ücretsiz Yaşayan Halk Dansları Atölyesi gerçekleştirecek. "Birlikte Adımlıyoruz" sloganıyla yapılacak etkinlikler, 24 Eylül'de başlayacak, her salı ve perşembe günü, 19.30-20.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Lale Mahallesi’nde etkinlikler

Kentin sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocukların sporun farklı branşlarıyla tanışması, ücretsiz olarak eğitim alması, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve geleceğin sporcularının keşfedilmesi için gayret gösteren Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı; Konak'taki Lale Mahallesi’nde etkinlikler gerçekleştirecek.

Ailelere ve çocuklara belediyenin spor faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerin yapılacağı etkinliklerde birçok branştan profesyonel sporcu, çocuklarla birlikte spor yapacak, gösteri maçları gerçekleşecek ve spor alanları oluşturularak çocukların branşları deneyimlemesi ve eğlenmesi sağlanacak.

Urla'da Birİz koşusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Urla Eğitim vakfı iş birliğiyle Urla'da Birİz koşusu yapılarak kent daha çok hareketlenecek. Urla Eğitim Vakfı Burs Fonu'na katkı sağlamak amacıyla yapılan koşu organizasyonu ile sporseverler hem koşunun keyfini çıkaracak hem de oluşturulacak "kişisel kampanyalar" ile toplanacak bağışlar sayesinde UREV Burs Fonu'na destek olarak ihtiyaç sahibi çocuk ve gençlere ulaştırılacak.

28 Eylül Cumartesi günü Urla Meydanı'nda düzenlenecek etkinliklerle başlayacak organizasyon, 29 Eylül Pazar günü Urla Kum Denizi'nde yapılacak koşu ile sona erecek.

Cumhuriyet Meydanı'nda çocuk atletizm şenliği düzenlenecek

Konak Cumhuriyet Meydanı'nda, atletizm branşının farklı kategorilerinden sporcularının gösterileri sunulacak. 27 Eylül Cuma günü gerçekleşecek şenliğe farklı yaş gruplarından sporcular katılım sağlayacak. Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek etkinlikle İzmirliler, atletizm hakkında daha fazla bilgi sahibi olacak.