Bakanlık duyurdu: İzmir’de üretilen hangi firmalarda boya ve ilaç var?

Tarım ve Orman Bakanlığı bugün başlattığı uygulama ile İzmir’de 3 firmaya ait ürünlerin halkın sağlığını tehlikeye düşürecek gıda sınıfında olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 14:39

Başlattığı güvenilir gıda uygulaması ile halkın sağlığına zararlı ve taklit ürünleri kamuoyu ile paylaşmaya başlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir’de 3 firmaya ait 3 ürünün “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” sınıfında olduğunu duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda Konak’ta faaliyet gösteren Cemal Karasu, Gaziemir’de faaliyet gösteren Herbol Sağlık Ve Gıda Ür. Ür. Paz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Ve Kemalpaşa’da faaliyet gösteren Sanita Gıda Sterilizasyon Ve Kurutma Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ürünlerinde uygunsuzluk göstermesi sonucu, firmaları ve ürettikleri ürünleri internet sayfasında yayınladı. Cemal Karasu üretimi Natürel Sızma Zeytinyağı-5 Lt ve Sanita Gıda Sterilizasyon Ve Kurutma Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilen Sumak’ta gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespit eden bakanlık, HERBOL SAĞLIK VE GIDA ÜR. ÜR. PAZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Tarafından üretilen Ginsengli Kahve Aromalı Gazlı İçecek-150 Ml’de ise ilaç etken maddesi tespit edildiğini kamuoyu ile paylaştı.